Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dün 6.1072 ile Mayıs'tan beri en yüksek seviyeyi test eden dolarda yükseliş bu sabah da sürüyor.

Perşembe gününü 6.10'un üzerinde tamamlayan kur bu sabah da yükselişini sürdürerek en yüksek 6.1136'ya kadar yükseldi. Suriye'deki muhaliflerin İdlib'in güneyinde operasyon başlattıkları haberiyle dün akşam piyasalardaki satışlar hızlandı. Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine devam etmesi ve küresel piyasalarda koronavirüs endişeleri de kur üzerinde baskı yapan diğer faktörler olarak öne çıkıyor.

Dolar akşam saatlerinde 6.10'un üzerine yükselirken BIST 100 Endeksinde gün içinde düşüş % 4'e yaklaştı, bankacılık endeksinde de satışlar % 3.8'e ulaştı. 10 yıllık gösterge tahvilin faizi % 4.15 artışla 12.05'e yükselirken, 2 yıllık tahvilin bileşik faizi 11.39'a yükseldi.

Endeks bugün de yükseliş ve düşüş arasında gidip geliyor.

Işık FX TCMB toplantısında alından faiz indirim kararı ve bunun yanı sıra İdlib merkezli risk unsurlarının canlı olmasının TL varlıkları üzerinde baskı yaratmaya devam ettiğini belirterek "Teknik anlamda 6.10 direnç seviyesinin üzerinde fiyatlamalar görmekteyiz.
Bu noktanın üzerinde kalıcılık sağlanmasıyla beraber 6.1400, 6.1750 ve 6.200 seviyeleri takip edilebilir" değerlendirmesini yaptı.

Gedik Yatırım İdlib konusundaki gelişmelerin dün Borsa İstanbul'da sert satışlara neden olduğunu, resmi ve gayri resmi kanallardan gelen haberlerin bir süre daha endeksi baskılamaya devam edebileceğini belirtti. Açıklamada "BIST 100 dün bir süredir konsolide kanalının alt bandı olarak izlediğimiz 118.500 altına sarkarken kapanış hem bu seviyenin hem de 50 günlük ortalamanın altında gerçekleşti. Dünkü kapanışla birlikte endeks yükseliş trendinin de altına sarkmış oldu. Bahsettiğimiz bu seviyeler aşılamadığı sürece endekste başlayan düşüşün 112.000-112.500 aralığına kadar devam etme olasılığının arttığını düşünüyoruz." ifadelerine yer verdi.     
 
Bu akşam kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin not değerlendirmesini açıklaması bekleniyor ancak not veya görünümde değişiklik beklenmiyor.