Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesi Dolar/TL üzerinde fazla etkili olmamış, kur dün 5.76 seviyelerinde dalgalanmayı sürdürmüştü. Dolar bu sabah da 5.77'de, euro % 0.1 artışla 6.35'te, sepet kur 6.06'da işlem görüyor.

Ünlü Menkul Değerler yolladığı bir notta Erdoğan-Trump görüşmesinin piyasaların aradığı tabloyu tam olarak ortaya  koyamadığını belirterek "Bu noktada iki ülke arasında S-400 hava savunma sistemleri etrafında şekillenen ilişkileri yakından izlemeye devam edeceğiz. Bu durum USD/TL’nin haber akışına hassasiyetinin bir süre daha yüksek kalmaya devam edebileceğini  gösterirken şimdilik net bir yön tayin edilmesi ise çok kolay olmayacaktır." yorumunu yaptı.

BorsaDA BEKLENTİ

Dün BIST 100 Endeksi ise günü % 1 düşüşle tamamlamasının ardından bugün % 1'in üzerinde primli... Ziraat Yatırım dün kar satışlarıyla karşılaşan endekste, ABD ile ilişkilerde en kötü senaryo ihtimalinin azalmasının olumlu fiyatlanmaya devam edebileceğini belirtti. Kurum, "endekste olası kar satışlarının sınırlı kalabileceğini ve endekste alım iştahının devam edebileceğini düşünüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Bugün yurt içinde Merkez Bankası'nın beklenti anketi, ABD'de perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri takip edilecek.