Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Dolarda dört gündür devam eden düşüş eğilimi terse dönerken, gelişmekte olan para birimlerinde de çoğunlukla yatay bir seyir izlendi.

Türk Lirası'nda ise Hint rupisi ile birlikte negatif ayrışma görüldü. Güne 8,14'ün üzerinde başlayan Dolar/TL kuru 8,19'un üzerini test ettikten sonra 8,17 seviyesinde.

Türkiye'nin risk primi 433 baz puandan işlem görürken, gösterge tahvil faizi de yüzde 18,56 seviyesinde.

Yurtiçi piyasalarda dikkatler enflasyon verisinin ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrilirken 15 Nisan'daki toplantıya kadar fiyatlamalarda küresel gelişmelerin etkisi izleniyor.

Hint rupisinde gerileme

Hint rupisi, merkez bankasının politika faizini %4’te sabit tuttuğu faiz kararı sonrası dolara karşı güniçi %1,1 düşüş kaydederek 23 Kasım’dan bu yana en zayıf seviyeye geriledi. Dolar/Hint rupisi 74,2201’e kadar düştü.

Edelweiss Securities Pvt.’den Sajal Gupta düşüşün Hint Merkez Bankası kararıyla ilgili olmayabileceğini, piyasadan büyük çaplı çıkışlar yaşanmış olabileceğini belirtti.

Hindistan Merkez Bankası parasal genişleme programını resmileştirerek ikinci çeyrekte 13,5 milyar dolarlık tahvil alımı yapacağını duyurmuştu