Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar/TL 'de düşüş perşembe günü yüzde 1'i geçerken Türk lirası hafta başından bu yana dolar karşısında en fazla değer kazanan gelişen ülke para birimi oldu.

Dolar kuru güne 8,58 civarında yatay bir seyirle başladıktan sonra yüzde 1,21 düşüş kaydederek 8,43 seviyesine kadar geriledi. Hafta başından bu yana yüzde 2'den fazla gerileyen dolar/TL, 1 Haziran'dan bu yana en düşük seviyede bulunuyor.

Türk lirası ABD dolarına karşı hafta başından bu yana yüzde 2,19 değer kazanarak gelişen ülke para birimleri arasında en fazla değerlenen para birimi olurken ikinci sırada yüzde 1,32 yükselişle Meksika pesosu geliyor.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi enflasyon verisi öncesinde yüzde 1,47 seviyesine kadar geriledikten sonra enflasyonun beklentileri aşmasıyla birlikte yüzde 1,52 civarına yükseldi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise yüzde 0,1 düşüşle 1.117 seviyesinde bulunuyor.

ABD'de enflasyon 13 yılın zirvesinde

ABD'de enflasyon Mayıs ayında beklentileri aşarak yıllık yüzde 5 olarak gerçekleşti, aylık yüzde 0,6 olarak gerçekleşti. Enflasyon en son Ağustos 2008'de bu seviyelere ulaşmıştı.

Enflasyon verisine ilişkin Bloomberg anketindeki beklentiler, tüketici fiyat endeksinde yıllık yüzde 4,7, aylık yüzde 0,5 artış yaşanacağı yönündeydi.