Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL haftanın 3. işlem gününe yatay seyirle 5.80'de başladı. Euro 6.43, sepet kur 6.12'de yatay seyrediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yarınki toplantısında faiz indirimine gideceği beklentisi ve bu durumun reel faizi aşağı çekecek olması TL’de değer kazancını sınırlıyor.

Marbaş Menkul Değerler FX ve VİOP Müdürü Soner Kuru Bloomberg HT'ye kurda Merkez Bankası'nın faiz indirimi beklentisinin fiyatlandığını belirtti. Kuru "Bu beklentiyle 5.70'lerden 5.80'lerin üzerine geldik. Anketler genelde 150 baz puan indirime işaret ediyor. Kurdaki hareket bunun etkisi, eğer indirim bu civarda gelirse TL'de değerlenme olur, 250 gibi indirim olursa kurda 5.85'lere doru yükseliş bekleriz" ifadesini kullandı.

Piyasada gözler bu akşamki Fed kararında. Fed'in % 1.50 - 1.75 aralığındaki faiz oranlarında değişiklik yapması beklenmiyor, Başkan Powell'ın vereceği mesajlar ve ekonomik projeksiyonları önemli olacak. Fed bu sene toplam 3 kez faiz indirimine gitmişti.

Şeker Yatırım Fed'den faiz indirimlerinin sonuna gelindiğine yönelik sinyal gelmesinin TL varlıkların negatif ayrışmasına neden olabileceğini belirtti. Notta "Kurun 5.7680 ana desteğinin üzerinde kalmaya devam ettiği sürece zaman zaman kar satışları olmasına rağmen yukarı yönlü eğilimin korunduğunu söyleyebiliriz. 5.81 direncini test eden kurun bu seviye üzerinde tutunması halinde 5.8495 direnci gündeme gelebilir. Diğer yandan 5.81 aşağısındaki kar satışlarında 5.7875 ve 5.7680 destekleri takip edilebilir." ifadesine yer verildi.