Bloomberg HT Haberler Dolar/TL 6.75'in altına geriledi
HABERLER

Dolar/TL 6.75'in altına geriledi

  • Dün 6.81 civarında dalgalanan dolar/TL güne de bu seviyelerde başladı, dolardaki küresel değer kaybıyla Lira daha sonra yüzde 1'den fazla değer kazandı

Giriş: 02 Haziran 2020, Salı 09:23
Güncelleme: 02 Haziran 2020, Salı 16:18

Dün günü 6.8117'den tamamlayan Dolar/TL güne bu civarda başladı. Dolar Endeksindeki düşüşle kur daha sonra geriledi ve 6.80'in altına gevşedi ve en düşük 6.72'yi gördü, bugün birçok gelişen ülke para birimi de dolar karşısında yükseldi.

Kur Mayıs ayı başında 7.26 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüş, swap görüşmelerine dair haber akışı kurun zirveden düşüşünde etkili olmuştu. Uzun süre 6.80 civarında dalgalanan kur geçen hafta artan risk iştahıyla 6.69'a kadar çekilmiş ancak kalıcı olamamıştı.

Ünlü Menkul Değerler bir notunda kurda gerilemenin devam etmesi için CDS'in de düşmesi gerektiğini belirtti. Notta "Türkiye’nin 5 yıl vadeli CDS primleri uzun bir süre 600 baz puanın üzerinde seyrettikten sonra 550 baz puana doğru geri çekilmiş durumda. Bu durum TL üzerindeki baskının azalması bakımından önemli olmakla birlikte mevcut seviyelerin hem Türkiye’nin tarihsel ortalamasına hem de diğer gelişmekte olan ülkelere kıyasla yüksek kalmaya devam ettiğini görüyoruz. Dolayısıyla TL lehine anlamlı bir iyileşme olması için CDS primlerinin aşağı yönlü hareketini sürdürmesi gerektiğini düşünüyoruz." ifadesi yer aldı.