Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

5.93 - 5.95 bandında dalgalanan, bu sabah da 5.94'te yatay seyreden dolar düşüşe geçerek 5.91'e indi. Euro da % 0.3 düşüşle 6.57'den işlem görüyor.

Dolar hafta başında Mayıs ayından beri ilk kez 5.95'in üzerine yükselmişti. ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımları ve 2 ülke ilişkilerine yönelik endişeler kurun geçen hafta başlayan yükselişinde etkili oldu.

Dün BIST 100 Endeksi günü % 0.8 yükselişle 113.153,46 puandan tamamladı, iki yıllık gösterge tahvilin bileşik getirisi % 0.08 düşüşle % 11.89'a geriledi.

Yurt içinde bugün reel sektör güveni açıklanacak, bugün Avrupa ve ABD piyasaları ise Noel tatili nedeniyle kapalı olacak. Dolarda yaşanan yükselişlerin ardından piyasaların tatil moduna girdiği ortamda kurda yükseliş ihtimalinin azaldığı belirtiliyor ve yatay hareket bekleniyor.

Ünlü Menkul Değerler paylaştığı notta "Yılın son bir haftasında tatil rehavetinin ön plana çıkması hemen hemen tüm para birimlerinde olduğu gibi TL üzerinde de etkisini gösteriyor. Bu kapsamda sert yükselişlerine son veren USD/TL’nin kimi zaman yukarı yönlü denemeler yapsa da ağırlıklı olarak 5,94 civarında kaldığını görüyoruz. Bugün de farklı bir tablo görmeyi beklemezken kısa vadede özellikle ABD ile ilişkilerin kurun seyrinde belirleyici unsur olarak çalışmaya devam edeceğine inanıyoruz." değerlendirmesine yer verdi.