Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bu sabah en yüksek 5.7091'i test eden Dolar/TL düşüşe geçerek 5.6763'e kadar geriledi.

Suudi Arabistan'da bu hafta petrol tesislerine yapılan saldırı, Türkiye'nin petrol ithalatçısı olması nedeniyle Lira üzerinde baskıya neden olmuş ve kur 5.74'lere kadar yükselmişti.

Piyasaların gözü kulağı bugünkü Fed kararında. Fed'in bu yıl ikinci kez faiz indirimi yapmasına kesin gözüyle bakılıyor ancak Başkan Jerome Powell'ın geleceğe yönelik mesajları önemli olacak.

London Capital Gropu Kıdemli Analisti İpek Özkardeşkaya Bloomberg HT'ye Fed'den 25 baz puanlık indirimi beklediğini söyledi. ABD'de şu an repo krizi yaşandığını ve bu nedenle Fed'in çok şahin duruş sergilemeyeceğini söyleyen Özkardeşkaya "Kısa vadeli faizler üzerinde ciddi yukarı yönlü baskı var. Bu krizle birlikte 50 baz puanlık indirim beklentileri % 20'lere kadar çıktı. Hafta başında bu oran % 0 seviyelerindeydi. O yüzden piyasa Fed'in hem fonlama faizini indirmesini, hem de bir açıklama yapmasını bekliyor. Fed yeni önlemler de alabilir, yeniden parasal genişlemeye başlayabilir. Bu fikir de yavaş yavaş ön plana çıkıyor." şeklinde yorum yaptı.

Garanti Yatırım yolladığı notta Fed'in 25 baz puan indirimle faizi % 1.75 - % 2 aralığına düşüreceğini belirterek "Kurda 5.75 - 5.80 seviyeleri gün içi direnç olarak, aşağıda ise 5.60 seviyesi destek olarak kullanılabilir" ifadelerine yer verildi.