Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 5.58'den 5.66'ya kadar yükselen Dolar/TL seçim, ABD ile gerilim gibi belirsizliklerle yeni güne yükselişle başladı, akşam saatlerinde ise haber akışıyla düşüşe geçti.

Dün açıklanan veriye göre enflasyon Mart'ta yüzde 1,03 artarken, yıllık bazda yüzde 19,71 olarak beklentilere yakın gerçekleşti. Veri sonrası 5.59'daki seyrini sürdüren kur daha sonra yükselişe geçmiş ve 5.66'yı test etmişti.

Capital Economics'ten Jason Tuvey yolladığı bir notta manşet enflasyonun gelecek aylarda düşüşünü sürdüreceğini belirtti. Tuvey geçen sene TL'deki sert düşüşün etkisinin kaybolmaya devam ettiğini, zayıf iç talebin fiyat baskılarını azaltmaya devam ettiğini belirtti.

Kur bu sabah 5.63'ten 5.66'ya, euro 6.35'den 6.37'ye, sepet kur 5.99'dan 6.01'e yükseldi. Kur daha sonra EBRD ve IFC’nin Türk bankalarının kötü kredilerinde yatırım yapma niyetlerinin bulunduğuna dair haber ve kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin açıklamalarıyla geriledi ve 5.57'ye kadar çekildi. Borsa %3'ün üzerinde, bankacılık endeksi, % 5'in üzerinde yükseldi.