Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dün gün boyu 7.07 civarında dalgalanan, günü de 7.0730'da tamamlayan Dolar/TL güne düşüşle başladı. Kur 7.05 civarında güne başlamasının ardından düşüşünü hızlandırdı ve yüzde 1'den fazla düşüşle 7 eşiğinin altına geriledi. Kur saat 15:02'de 6.9755'e kadar geriledi.

Lira bugün dolar karşısında en fazla değer kazanan gelişen ülke para birimi oldu.

Geçen hafta dolar 7.26 ile Ağustos 2018'den beri en yüksek seviyeye çıkmış, haftayı da yüzde 2'ye yakın değer kazancıyla tamamlamıştı.

BDDK'nın yurtdışında kurulu üç bankaya bir bacağı TL olan Döviz işlem yasağı getirmesi kurdaki yukarı yönlü hareketi sınırlamıştı, BDDK bu yasağı dün itibariyle kaldırdı ancak soruşturmaların devam edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada ekonomiye dair, "Yurt dışındaki finans kuruluşlarını kullanarak ekonomimizi çökerteceklerini, ayaklarımıza prangalar vuracaklarını, bizi köşeye kıstıracaklarını sananları, hüsrana uğratmaya devam edeceğiz" yorumunu yaptı.

Türkiye Varlık Fonu, Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası'nın sermayelerinin toplam 21 milyar TL artırılacağını açıkladı.

Alnus Yatırım Pazarlama Müdürü Soner Kuru Bloomberg HT'ye sermaye artırımı haberiyle bankalarda pozitif hareket olabileceğini söyledi.

Günün devamında ABD manşet enflasyon verisi izlenecek.