Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 5.77 - 5.83 bandında dalgalanan ve günü 5.80 civarında tamamlayan Dolar/TL yeni sabaha yatay seyirle başladı.

İstanbul seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Pazartesi günü kur 5.82'den 5.71'e kadar gerilemişti. Seçimlerin bitmesiyle piyasa için önemli bir belirsizlik ortadan kalkmış olsa da S400 konusunda ABD ile yaşanan gerilim piyasalar açısından odak noktası durumunda.

Hafta sonu gerçekleşecek G20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'un görüşmesi bu anlamda önemli olacak.

Dolar bu sabah 5.80'den 5.75'e geriledi, dün 6.56 6.65 bandında dalgalanan euro 6.59'dan 6.54'e , sepet kur 6.19'dan 6.15'e indi.

Meksa Yatırım VİOP Genel Müdür Yardımcısı Ergün Tekgül Bloomberg HT'ye kurda volatilitenin düştüğünü ve stabilite yaşandığını belirterek "Kur cephesi temmuz ortalarına kadar sakin gidecek gibi görünüyor" yorumunu yaptı.

Garanti Yatırım paylaştığı notta "Kurda 5,85 seviyesinin gün içi direnç olarak, aşağıda ise 5,75-5,78 aralığının destek olarak kullanılabileceğini önermekteyiz." ifadelerini kullandı.

Fed Başkanı Jerome Powell dün New York'ta Dış İlişkiler Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Trump'ın eleştirilerine yanıt vererek Fed'in kısa dönemli siyasi baskılardan izole olduğunu söyledi ve bağımsızlık vurgusu yaptı..Powell ayrıca ABD ekonomisinde risklerin artığını ve bu durumun daha düşük bir faiz için zemin hazırladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ekonomiye dair açıklamalar yaptı, "Haziran itibariyle göstergeler olumlu yükselişi gösteriyor. Döviz rezervlerimiz 100 milyar dolar seviyesine yaklaştı. Borsa yükselmeye, dolar düşmeye başladı. Ülke risk primimiz geriliyor. Güven endekslerinin hepsinde olumlu yükseliş gözleniyor. İhracatımızdaki ve turizm sektöründeki olumlu yükseliş sürüyor." diye konuştu.

Erdoğan G20 seyahatinden sonra bazı müjdeleri paylaşacaklarını ifade etti.

Piyasalarda bugün kuru etkileyecek önemli bir veri akışı bulunmuyor, ABD'de dayanıklı mal siparişleri verisi takip edilecek.