Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dolar/TL bu sabah artışını sürdürerek 6.42'den 6.46'ya yükseldi, Euro 7.09, sepet kur 6.76'ya yükseldi. BIST 100 endeksi dün günü yüzde 1,26 değer kaybıyla 86.777,69 puandan tamamladı, endeks bugün de satıcılı seyrediyor. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Perşembe günü gerçekleşecek faiz toplantısını erkene aldı ve dün politika faizini 100 baz puan indirdi. Dün güne 6.42'de başlayan dolar, karar sonrası 6.50 sınırına dayandı, kur akşam saatlerinde ise düşüşe geçerek 6.38'e kadar geriledi. 

Capital Economics'ten Jason Tuvey bir notunda "Türkiye'nin zayıf dış pozisyonu nedeniyle daha fazla faiz indirimi -bu ay neredeyse yüzde 4 düşen- Lira'nın daha da baskı altında kalmasına neden olabilir" ifadesini kullandı. Uzman indirim döngüsünün sona yaklaştığını, enflasyon artmaya devam eder ve TL'de satışlar derinleşirse faiz artışının masaya geleceğini söyledi. 

Goldman Sachs ekonomistleri Merkez'in Nisan toplantısında da 75 baz puanlık faiz indirimi yapacağını öngördü. 

Küresel piyasalarda koronavirüs kaynaklı sert satışlar da son dönemde Türk Varlıkları negatif etkiliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam Türkiye'de virüs kaynaklı ilk ölümün gerçekleştiğini açıkladı.

Bugün kuru etkileyecek önemli bir veri akışı bulunmazken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 14.00’te Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı takip edilecek. Virüs nedeniyle bazı önlemlerin açıklanması bekleniyor.