Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dolar/TL haftaya düşüşle başladı. Merkez Bankası'nın geçen hafta 100 baz puanlık beklentinin üzerindeki faiz indirimiyle dolar 7 sınırına dayanmış, Çarşamba akşamı da New York seansında 7.0077'yi test etmişti. Geçen haftayı 6.97'den tamamlayan Dolar bu sabah en düşük 6.95'i gördü, kur akşam saatlerinde ise yönünü yukarı çevirdi ve saat 16:56'da 6.9930'u test etti. 

New York'ta BBH Kur Stratejisti olan Win Thin Merkez Bankası'nın TL'deki zayıflamaya rağmen 100 baz puanlık faiz indirimi yaptığını belirterek "bir sonraki toplantı olan 21 Mayıs'ta da indirimlerini sürdürerek reel faizi daha da negatife çekeceğini düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

MERKEZ BANKALARI RADARDA

Bugün koronavirüs salgınına dair gelişmeler piyasaların radarında olmaya devam edecek. Haftanın devamında Fed ve Avrupa Merkez Bankalarının faiz kararı takip edilecek. Salgının ekonomiler üzerindeki tahribatını önlemek için önemli adımlar atan iki Merkez Bankası'nın yeni adımlar atıp atmayacağı izlenecek. 

İçeride ise Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yılın ikinci enflasyon raporunu açıklayacak. Geçen haftaki toplantı metninde, son enflasyon tahmini üzerindeki risklerin aşağı yönlü olduğu belirtilmişti, bu nedenle ilk raporda yüzde 8.2 olan yıl sonu TÜFE tahmininin aşağı yönlü revize edilebileceği belirtiliyor.