Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Çarşamba günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatayı alacağı haberiyle 5.71'e kadar gerileyen kur, daha sonra Merkez Bankası'nın rezervlerine dair endişelerle bu seviyelerde kalıcı olamayarak 23 Ekim'den bu yana ilk kez 5.85'e kadar yükselmişti. Kur yeni güne de artışla başladı.

Bu sabah en yüksek 5.8354'ü gören kur daha sonra düşüşe geçti ve 5.79 seviyelerine geriledi.

Kurda son artışta önceki gün Financial Times'ta Merkez Bankası'nın net Döviz rezervlerinin swap piyasasından alınan kısa dönem borçlar çıkınca 15 milyar doların altında kaldığına dair haberin etkili olduğu belirtiliyor.

VTB Capital Analisti Akın Tüzün Bloomberg HT'ye Merkez Bankası'nın rezerv tartışmalarına dair 2 şeyin yapılması gerektiğini belirtti ve "Biri, 22 - 25 Mart zamanlarında olan TL likidite sıkışıklığının olmayacağı konusunda güvence ve Merkez Bankası'nın rezerv hareketleriyle ilgili piyasaya daha tatmin edici bir açıklama yapması" şeklinde konuştu.

 

Euro 6.56'da, sepet kur 6.19'da işlem görüyor.

Yurt içinde bugün TCMB beklenti anketi açıklanacak. ABD'de ise konut başlangıçları verisi takip edilecek. Bugün İngiltere, Fransa, Almanya ve ABD piyasaları paskalya nedeniyle tatil olacak.


Dolar geçen 4 günde TL karşısında %0.8 değer kazandı.