Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizinde bir değişikliğe gitmemesi sonrasında Türk Lirası yatay seyrini korudu

Dolar/TL güne yatay başladıktan sonra düşüşe geçerken faiz kararı sonrasında 6,95 seviyesinde yatay seyrini korudu.

Bir önceki TCMB toplantısından bu yana Türk varlıklarında pozitif bir ivme yakalanırken, son enflasyon verisi yine ekonomist beklentilerini aşmıştı. Bu durumu değerlendiren ekonomistlerin genel beklentisi TCMB'nin bu toplantıda faizi sabit tutacağı yönünde oldu. Fakat sınırlı da olsa faiz artışı bekleyen ekonomistler de var.

Gösterge tahvil faizi yüzde 15 sınırında işlem görürken, risk primi ise 293 baz puan oldu.

Türkiye'de Mart'ta kademeli normalleşme başlıyor

Türkiye koronavirüs kısıtlamalarının geri çekilmesini Mart ayı başından itibaren iller bazında hayata geçirecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de illerin Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere göre dört gruba ayrılacağını ve pandemi önlemlerine yönelik normalleşme adımlarının mart başı itibarıyla kademeli olarak başlatılacağını açıkladı.

Kabine toplantısının ardından konuşan Erdoğan, “İllerimizi düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız” dedi. Erdoğan pandemi önlemleri sebebiyle işlerine ara vermek zorunda olan restoran, kafe, kıraathaneler için yol haritasının önümüzdeki günlerde açıklanacağını bildirdi. Erdoğan “Öğrencilerin durumu da illerdeki vaka sayısına göre değerlendirilecek. Sokağa çıkma sınırlamasını da illerimizdeki duruma göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz” ifadelerini kullandı. Erdoğan mart ayı sonuna kadar uzatılan kısa çalışma ödeneğinin ‘son defa’ uzatıldığı bilgisini verdi.