Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 5.97 - 5.98 bandında hareket eden dolar güne 5.97'de yatay seyirle başladı. Dün 6.58 - 6.61 bandında dalgalanan euro bu sabah 6.58'de, sepet kur 6.28'de seyrediyor. Yurt içinde jeopolitik riskler TL varlıklar üzerinde etkili oluyor. Küresel piyasalarda ise Çin’in ABD’den ithal edilen bazı ürünlere uygulanan gümrük vergisini yarı yarıya düşürmesi risk iştahını artırıyor.

Işık FX bir notunda Suriye ve Libya konularına yönelik risklerin gündemde olmasının TL varlıkları üzerinde etkisini göstermeye devam ettiğini belirterek "Teknik olarak 5.96 - 6.00 seviyesinde hareketliliği devam eden kur fiyatlamalarında bu noktalarda yaşanabilecek kırılmalar hareketliliğin artmasına neden olabilir. Kur tarafında görülebilecek yukarı yönlü hareketlerde özellikle 6.00 ana direnç seviyesinin kırılması alış yönlü işlemlerin hız kazanmasına neden olabilecekken 6.0600 ve 6.1000 seviyeleri ilk etapta hedef haline gelebilir." değerlendirmesini yaptı.

BIST 100 Endeksi ise dün günü yüzde 0.15 artışla 122 bin 320 puanda kapandı. Şekere Yatırım şirket bilançolarının açıklanmaya başlamasıyla kısa vadeli önemli bir beklenti kalmaması ve Suriye’deki gerginliğin artma riskinin BIST’teki yükselişin momentum kaybetmesine neden olabileceğini belirterek "Yurtdışı piyasalardaki güçlü seyir Aysa Borsalarıyla devam ederken, BIST 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir seyirle başlaması ve daha sonra bu seyrini sürdürme çabasında olması beklenmektedir." ifadelerine yer verdi.

Güney Kore wonu bu sabah % 0.9 ile dolara karşı en fazla değer kazanan para birimi oldu. Wonu, Endonezya rupisi ve Güney Afrika randı takip etti.