Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL haftaya 5.80 sınırında başladı. Son dönemde seçimlere yönelik belirsizlikler, S 400 konusundaki gelişmeler ve ABD ile ilişkilere etkisi, TCMB'nin net rezervlerindeki gerileme gibi bir takım faktörler Türk Lirası'nda baskıya neden olmuş, kur Cuma günü 5.82'ye kadar yükselmişti. Lira böylece haftalık bazda dolar karşısında %3'ün üzerinde değer kaybetmişti.

Bu sabah kur 5.79 - 5.81 bandında seyrederken Euro/TL 6.57'ye, sepet kur 6.18'e yükseldi.

Yurt içinde bugün Ocak ayı işsizlik oranı ve mart ayı bütçe dengesi takip edilecek. Haftanın devamında içeride Şubat ayı sanayi üretimi izlenecek.

Gedik Yatırım'dan Üzeyir Doğan Bloomberg HT'ye İstanbul seçimlerindeki belirsizliğin piyasalar açısından önemli bir etken olduğunu, ABD ile S 400 nedeniyle ilişkilerin de etkili olduğunu belirterek "Hala önemli riskler devam ediyor. Geçen hafta açıklanan reform paketinde de piyasalar ciddi bir sürprizle karşılaşmadı. Geçen hafta olduğu gibi TL varlıkların negatif fiyatlandığı haftaya başladık. Kur bu sabah 5.81'in üzerini gördü. Geçen haftaki hareketler bu hafta da tekrarlanabilir. Biz iç siyasi gelişmelerin ve jeopolitik gelişmelerin etkisinde kalacağız. Buradan gelen açıklamalar paralelinde volatil bir haftaya girmiş gibi görünüyoruz" yorumunu yaptı.


TÜRK VARLIKLARINDA GEÇEN HAFTA

BIST 100 Endeksi haftalık bazda %2.84 değer kaybederken , dolar %3 civarında değer kazanarak 2. haftada da yükseldi. Tahvil faizleri haftalık bazda yükselirken 5 yıllık CDS 60 baz puan yükselerek haftayı 452 baz puandan tamamladı.