Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL yerel seçimler sonrası yükseliş ve düşüş arasında dalgalanıyor.

Cuma gününü 5.58 civarında tamamlayan dolar/TL dün gece saatlerinde 5.58'den 5.61'e yükselirken bu sabah saatlerinde ilk hareket olarak 5.57'ye geriledi, ardından %2'nin üzerinde yükselişle 5.70'i aştı.

Dolar/TL bugün en yüksek 5.7013'ü, Euro/TL 6.4220'yi gördü. 

Kur daha sonra yeniden düşüşe geçti ve 5.5266 ile gün içi en düşük seviyeyi test etti. Borsa da dalgalanıyor. Güne yükselişle başlayan endeks düşüşe geçti, ardından %1'in üzerinde yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşamki konuşmasında ekonomik reform süreci olacağına dikkat çekerek "Artık ekonomiye odaklanacağımız uzun bir dönem var" diye konuştu.

Ata Yatırım Direktörü Cem Tözge Bloomberg HT'ye seçim sonrası hareketlere dair "piyasa hala seçim sonuçlarını tam algılayamadı gibi görünüyor. Endekste de muhtemelen yatay başlangıç olabilir. Seçim belirsizliğinin ortadan kalkması piyaslaar için olumlu algılanabilir.

Buna ek olarak özellikle Asya'da olumlu ÇİN PMI sonrası olumlu seyir görüyoruz. Yurt dışında risk iştahı devam ediyor. Bu olumlu hava Türk piyasasına destek verebilir" yorumunu yaptı.

PİYASALARDA BUGÜN

Yurt içinde bu haftanın en önemli verisi enflasyon olacak. Mart ayında aylık enflasyonun %1 artması, yıllık enflasyonun %19.63 olması bekleniyor. Enflasyon Çarşamba günü açıklanacak. Bugün yurt dışında ABD'de perakende satışlar ve ISM verileri izlenecek.