Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar güne yükselişle başladı. Dün 6.05 civarında güne başlayan Dolar/TL Merkez kararı sonrası yükselişini hızlandırmıştı.

Kur bu sabah saat 05:46'da 6.1030 ile Mayıs'tan beri en yüksek seviyeyi test etmesinin ardından 6.0950 civarında seyrediyor. TL böylece 3. günde de dolara karşı düşüşünü sürdürüyor.

Lira yıl başından bu yana dolar karşısında % 2.3 civarında değer kaybetti.

Dolar bugün önemli para birimleri karşısında da yükselişte. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası dün politika faizini 50 baz puan düşürerek % 10.75'e çekti. Kararın ardından dolar 6.08 ile gün içi zirvesini gördü. Reel faiz desteğinin azalmasının TL üzerinde baskı unsuru olduğu ifade ediliyor. Son günlerde özellikle İdlib merkezli jeopolitik riskler de TL varlıkları üzerinde baskıya neden oluyor.

Işık FX paylaştığı bir notta "Şu anda 6.0700 seviyesi üzerinde seyri devam eden kur fiyatlamalarında bu nokta üzerinde kalıcılık sağlanması halinde 6.1000, 6.1450 ve 6.2000 seviyeleri takip edilebilir." değerlendirmesini yaptı.

Dün BIST 100 Endeksi günü % 0.32 düşüşle tamamladı, endekste bugünkü düşüş de %3'e ulaştı. Şeker Yatırım Borsa hareketine dair "BIST’te yurtdışı piyasalardaki pozitif eğilimin desteğiyle tepki yükselişleri oluşsa da jeopolitik riskler nedeniyle yükselişlerin bankacılık hisseleri öncülüğünde satış fırsatı olarak kullanılmaya devam edileceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. Banka endeksindeki satışlar da bugün % 4'e yaklaştı. 

Bugün açıklanan tüketici güveni Şubat'ta 57.3 ile 4 ayın en düşük seviyesine geriledi. Günün devamında ABD'de işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek.