Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar/yen paritesi ABD ile Çin arasında Çarşamba günü imzalanması beklenen kısmi ticaret anlaşması öncesinde güvenli varlık talebinin azalmasıyla neredeyse sekiz aydan bu yana ilk kez 110 seviyesini aştı.

Japon Yeni ABD Başkanı Donald Trump'un yönetiminin Çin'in Döviz manipülatörü etiketini kaldırarak, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ilişkinin iyileştiğine dair sinyallerin artmasıyla kayıplarını ikinci güne taşıdı. ABD Hazine tahvilleri de geriledi.

Singapur'da hedge fonu Ensemble Capital CIO'su Damien Loh, “Yen gelecek ay civarı 111 ya da 111.50'ye ulaşabilir. Japonya'da insanlar dolar almak için dip seviyelerini bekliyor. ABD varlıkları için için net talep var.” dedi.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.2 yükselerek 110.21 ile Mayıs'tan beri en yüksek seviyesinden işlem gördü. Parite bu yıl yüzde 1.3 tırmandı.

ABD ile Çin arasında Çarşamba günü imzalanması beklenen birinci aşama ticaret anlaşmasının, Çin'in ABD'nin fikri mülkiyetine saygı gösterme ve döviz manipülasyonu yapmama taahhüdünü de içermesi bekleniyor.