Bloomberg HT Haberler Gedikli: Türkiye'ye gece operasyonu çekip kredi notu indiriliyor
HABERLER

Gedikli: Türkiye'ye gece operasyonu çekip kredi notu indiriliyor

  • İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Bülent Gedikli, Moody's'in Türkiye'nin notunu düşürmesini eleştirdi

Giriş: 08 Mart 2018, Perşembe 14:11
Güncelleme: 08 Mart 2018, Perşembe 14:13

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Bülent Gedikli, Moody's'in Türkiye'nin notunun düşürülmesini değerlendirdi. Dr. Gedikli, "Avrupa parasıyla maaş ödeyen Yunanistan'ın notu yükseltildi, Türkiye'ninki ise düşürüldü. Türkiye'ye gece operasyonu çekip not indiriliyor" dedi.

"Terör sorununu çözen Türkiye şaha kalkar" demiştik rahatsız oldular" diyen Dr. Gedikli, dünyanın 2008 krizinden sonra kredi kuruluşlarının değerlendirme kriterlerini sorgulamaya başladığını açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti: "Yapısal sorunları dağları aşmış, kamu borçluluk oranları yüzde 50'nin üstüne çıkmış, Avrupa'nın parası ile maaş ödeyen Yunanistan'ın notunu yükseltirken Türkiye'ye gece operasyonu çekip not indiriliyor. Fitch bankacılık sistemimizle ilgili bir takım açıklamalar yapıyor. Piyasalar artık bu kredi derecelendirme kuruluşlarının operasyonel not değerlendirmelerini kaale almıyor. Yatırım kararlarını gerçek şartlara göre alıyorlar."

"EKONOMİ MERKEZİ İPEK YOLU'NA KAYIYOR"

Türkiye'nin kararlı, terör sorununu kökünden çözecek medeniyeti temsil ettiğini söyleyen Dr. Gedikli, mültecilerin mallarına el koyan, yoksul vatandaşlarını sokakta ölüme terk eden ülkelerin her anlamda sonunun geldiğini belirtti ve şöyle dedi: