Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Aralık tarihinde kripto para düzenlemesinin hazır olduğunu ve kısa süre içinde Meclis'e gönderileceğini açıklamıştı. Bu açıklamadan sonra AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kripto para konusunda uzman isimlerle, Meclis'te çarşamba günü bir araya geleceklerini bildirdi.

Bloomberg HT’ye konuk olan Bahçeşehir Üniversitesi Blockchainist Merkezi Direktörü Dr. Bora Erdamar, söz konusu yasa hakkında merak edilen soruları cevapladı.

Erdamar, internette taslak olarak dolaşan dokümanda, kripto varlıklara yasak gelmese bile yasakçı bir tutuma benzer, ülkeyi kapalı devre sisteme sürükleyebilecek uygulamalar olduğunu ve olası yasakların herkesi endişelendirdiğini söyledi.

Olası kısıtlamalar hakkında detay veren Erdamar, “Kripto varlık alım ve satım hizmetleri sağlayıcılarının bir şekilde oradaki cüzdanlardan yurtdışı Borsalarına para çıkışının engellenmesi adı altında bir engel konulması. Eğer, Türkiye’deki kripto para kullanıcıları sadece Türkiye’deki alım satım hizmeti sağlayıcılarına kalırlarsa, bu açıkçası alım satım sağlayıcılarının da işine gelmeyecektir.” dedi

Erdamar değerlendirmesinde, Türkiye’nin bir şekilde kripto para ekosistemine kucak açıcı politikalar geliştirmesiyle, "Türk Lirası’nın cazibesini ve değerini daha da artırmasının mümkün olabileceğini" söyledi.