'E-ticarete yeni başlayan KOBİ'lere 360 derece hizmet sunuyoruz'
PosBasit Satış ve Büyüme Yöneticisi Yavuz Selim Akçınar, KOBİ'ler başta olmak üzere müşterilerine tahsilatlar ve e-ticaret alanlarında rekabetçi avantaj noktasında 360 derece çözüm sunduklarını söyledi
Albaraka Türk Katılım Bankası’nın iştiraki Insha Ventures’ın çatısı altında hayata geçen PosBasit’in Satış ve Büyüme Yöneticisi Yavuz Selim Akçınar, bankacılık bilgi birikimiyle birlikte sahayı ve özellikle de sahadaki teknoloji tarafını da dinlediklerini belirterek, buradan gelen bilgi birikimiyle KOBİ’lerin hayatlarını kolaylaştırmak istediklerini söyledi. Blooomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına Birleşik Ödeme Tahsilat Ürünleri Kıdemli Direktörü Bülent Layık ile konuk olan Akçınar, özellikle e-ticarete yeni başlayan, başlamak isteyen KOBİ’lerin bu süreçlerinde 360 derece hizmetle yanlarında olduklarını ifade etti. Sanal pos dünyasında en kritik noktalardan birinin entegrasyon ve teknik süreçler olduğunu kaydeden Akçınar, “Maliyetler nasıl olacak, nerelerden kesintiler yapılacak, bunun ücretini nasıl ödeyeceğim gibi soruları mümkün olduğunca hızlı şekilde entegre ederek sistemi aktif edebilecekleri bir yapıda kurguluyoruz. Özellikle rekabetçi oranlarla destekliyoruz. Ekosistem ile destekleyici bir alan sağlıyoruz” diye konuştu.
‘E-ticaret yapan firmalara 360 derece çözümler üretiyoruz’
KOBİ’ler başta olmak üzere müşterilerine tahsilatlar ve e-ticaret alanlarında rekabetçi avantaj noktasında 360 derece çözüm sunduklarını ifade eden Akçınar, “PosBasit bir sanal pos platformu. Fakat tek başına bir sanal pos değil. Biz burada bir ekosistem kurguladık. E-ticaret yapan firmanın kargo ihtiyacından envanter ihtiyacına çeşitli yazılım ihtiyaçlarına kadar kendi know how’ımız ve rekabet gücümüz ve iş ortaklarımızla birlikte 360 derece çözümler üretiyoruz. Bunu da mümkün olan en minimum maliyetler ve en hızlı şekilde müşterilerimize sunuyoruz” dedi. Akçınar, bütün Insha Ventures ürünlerinde olduğunu gibi hedeflerinin önümüzdeki dönemde PosBasit’i ayrı bir şirkete dönüştürmek olduğunun altını çizdi.
‘Ekosistem için rekaberliği ve uçtan uca birlikteliği önemsiyoruz’
Fintech ekosisteminde rekaberliği çok önemdesiklerinin altını çizen ve Birleşik Ödeme ile işbirliğine gittiklerini belirten Akçınar şöyle devam etti: “Biz sanal pos dünyasına yaklaşık iki yıl önce girdik. Bu ekosistem 10-15 yıldır var. Bu alanda Birleşik Ödeme’nin bilgi birikimini alabilmek, bundan beslenebilmek. Alt yapıyı sıfırdan benim kurgulamamdansa bir iş ortağımın halihazırdaki tecrübesi ile kurguladığı çözümü kendi bilgi birikimimle desteklemem çok önemli. Bizim tarafta ise özellikle finans, bankacılık ve sahada satış ve pazarlama aktivitelerimizle müşteriyi derinlemesine tanımamız da iş ortaklarımıza ciddi bir katma değer sağlıyor. İş ortaklarımıza biz bu şapka ile bir değer açıyoruz. Biz yalnızca PosBasit’te değil, Insha Ventures olarak bütün ürünlerin geliştirilmesi, sahaya sürülmesi, sahadaki desteklerinin sağlanması noktasında uçtan uca birlikteliği önemsiyoruz. Pazar çok küçük ve rekabet ediyoruz gibi görünüyor ama aslında bu pazar çok büyük. Biz, birlikte güçlendirerek bir birimizi besleyerek müşterilere çok daha kaliteli, çok daha güçlü bir hizmet sunabiliriz. Temelde rekaberlikte bizim amacımız bu. Birleşik Ödeme ile bu yolda ilerlememizin sebebi ise gerçekten tecrübesi ortada olan, sadece sanal pos dünyasında değil diğer birçok teknoloji ile birlikte destekleyen bir firma olması. Bu nedenle biz alt yapıyı sıfırdan kendimiz kurgulamaktansa bir arada yürümeyi ve buradaki bilgi birikimini birleştirip kullanıcıya daha iyi hizmet sunmayı tercih ediyoruz.”
’30 dakikada sanal pos altyapısı açmayı vaat ediyoruz’
Birleşik Ödeme Tahsilat Ürünleri Kıdemli Direktörü Bülent Layık ise PosBasit ile yapılan işbirliğinde üçlü bir fayda olduğunun altını çizdi. Bu üçlü faydanın müşteriler ve iki şirket için de oluştuğuna vurgu yapan Layık, Birleşik Ödeme’nin uzun yıllardır sektörde olduğunu ve çok ciddi bilgi birikimine sahip olduğuna dikkat çekti. Bu işbirliğinde PosBasit müşterilerine 30 dakika gibi kısa bir sürede sanal pos altyapılarını açmalarını vaat ettiklerini belirten Layık, bu işbirliği ile hem ekosisteme yeni firmalar kazandırmaya hem de müşterilerin e-ticaret isteğini artırıp, sektöre onları sokarak katkı sunduklarını vurguladı. Rekaberlik kavramı Türkiye’de yeni duyulsa da dünyada 10 yılı aşkın süredir gündemde olan bir konu olduğunu belirten Layık, “Biz hem rekabeti hem de rekaberliği destekleyen bir şirketiz. Rekabet yeni inovatif ürünler çıkarmak ve kendimizi geliştirmek için çok önemli. Ama öte yandan yeni dünyada herkesin her zaman her şeyi yapamayacağı da bir gerçek. Burada mutlaka rekaberliğin devreye girmesi gerekiyor. Bu tarz işbirlikleri ile daha güçlü bir şekilde müşteriye gitmek büyük önem taşıyor” dedi.