Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi -  22 Ocak 2020

1- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hakimevi'nde düzenlenecek "Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemleri Tanıtım Toplantısı"na katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İl Değerlendirme Toplantısı'na katılacak, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, basın açıklaması yapacak, Suriçi'nde ve Yeni 4. Oto Sanayi Sitesi'nde incelemelerde bulunacak.

(Diyarbakır/10.30-17.00)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı"na katılacak, Türkiye Polis Radyosu'nun, Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'ndeki (PEKOM) etkinliğine iştirak edecek.

(Mardin/10.00/İstanbul/20.00)

4- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Derbent ilçesindeki Aladağ Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunacak.

(Konya/12.15)

5- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00)

6- TBMM Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, AK Parti İl Başkanlığı ile Kırıkkale Belediyesine ziyarette bulunacak.

(Kırıkkale/16.00/17.30)

2- Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Eskişehir Ticaret Odasının düzenlediği "Geleceğe Değer Katan Liderler Ödül Töreni"ne katılacak.

(Eskişehir/12.00)

3- Türkiye İstatistik Kurumu, 2019 yılının 3'üncü çeyreğine (Temmuz-Eylül 2019 dönemi) ilişkin hane halkı yurt içi turizm verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- 50'nci Dünya Ekonomik Forumu İsviçre'nin Davos kentinde devam edecek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Davos Zirvesi kapsamında temaslarda bulunacak.

(Davos)

2- Beşşar Esed rejimi ve İran destekli terörist grupların İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yönelik saldırıları ile sahadaki insani durum takip ediliyor.

(İdlib/Halep/Haseke/Rakka)

3- Berlin Konferansı sonrası Libya'da krize çözüm bulmak amacıyla yürütülen diplomatik girişimler ve ateşkes sürecine ilişkin gelişmeler takip edilecek.

(Trablus/Moskova/Ankara)

GÜNCEL

1- TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'nın cenazesi, Cemal Reşit Rey Salonu'nda yapılacak anma töreninden sonra Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

(İstanbul/09.30/13.22)

2- FETÖ davaları

- FETÖ adına siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla 210 sanığın yargılandığı "VIP dinleme" davasına 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yeniden yargılanmalarına karar verilen 66 sanıkla ilgili dava, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesinde görülecek.

(İzmir/14.00)

3- Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Diyarbakır)

 AA