Advertisement
HABERLER ABONE OL

- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan-Pakistan-Türkiye Parlamento Başkanları Birinci Toplantısı'na katılmak üzere bulunduğu Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek.

- Azerbaycan-Pakistan-Türkiye Parlamento Başkanları İcra Toplantısı'na katılacak olan Şentop, daha sonra Azerbaycan-Pakistan-Türkiye Parlamento Başkanları Birinci Toplantısı'na iştirak edecek ve burada bir konuşma yapacak.

- Mustafa Şentop, Azerbaycan'ın kurucu lideri Haydar Aliyev'in anıt mezarının yanı sıra Şehitler Hıyabanı'nı ve Bakü Türk Şehitliği'ni ziyaret ederek, çelenk koyacak.

(Bakü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.15)

EKONOMİ

1- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 11 ay vadeli hazine bonosu ile 5 yıl vadeli 3 ayda bir kupon ödemeli Türk lirası gecelik referans faiz oranına (TLREF) endeksli devlet tahvilini yeniden ihraç edecek.

(Ankara)

2- TÜİK, 2020 yılı yazılı medya ve uluslararası standart kitap numarası istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Cumhurbaşkanı Kays Said'in Meclisin faaliyetlerini durdurma ve Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden alarak yaptığı darbe girişimi sonrasındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Tunus)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor.