Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi- 7 Mart 2019

1- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı ile Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

(Mardin/12.00/Siirt/15.00)

2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AA Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marriott Hotel'de muhtarlarla bir araya gelecek, partisinin İYİ Parti ile ortak düzenleyeceği mitinge katılacak.

(Ankara /10.00/Aydın/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, KADEM tarafından İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenecek "Toplumsal Cinsiyet Adaleti: Demografik Dönüşüm ve Kadın Kongresi" ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilecek "Koruyucu Aile Yemeği"ne iştirak edecek.

(İstanbul/09.30/Ankara/15.00)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, muhtar adaylarıyla buluşacak, "Kadınlar Şehri Konuşuyor" etkinliğine katılacak, esnafı ve AK Parti Beykoz ilçe seçim koordinasyon merkezini ziyaret edecek, Tokatköy son durakta düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenecek.

(İstanbul/10.00-16.00)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, taksi durak başkanları ve taksi şoförleri ile sohbet toplantısı yapacak, tüm dinlerin temsilcilerinin katılımıyla basın açıklamasında bulunacak, genç sivil toplum kuruluşu liderleriyle bir araya gelecek, Karabağlar'da seçim koordinasyon merkezi açacak.

(İzmir/09.30-18.30)

4- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükçekmece'de iş insanlarıyla bir araya gelecek, Dizdariye Mahallesi'nde, Çatalca'da ve Beyoğlu'nda vatandaşlara hitap edecek.

(İstanbul/10.00-17.00)

5- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 53. Uluslararası Turizm Borsası Fuarı çerçevesinde ''Türk Turizminin Değerlendirilmesi ve Beklentileri" konulu basın toplantısı düzenleyecek.

(Berlin)

6- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Genel Sekreteri Jose Angel Gurria ile görüşecek, Türkiye'nin 2023 Eğitim Vizyonu'nu tanıtmak üzere OECD'de konuşma yapacak.

(Paris)

EKONOMİ

1- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Marmara Denizi Prens Adaları Bölgesi Yapay Resif Uygulaması açılışına ve "Anadolu 500" ödül törenine katılacak.

(İstanbul/14.00/18.30)

2- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye-Polonya Düzenli İstişareleri IV. Dönem Toplantısı ve protokol imza töreni ile Türkiye-Polonya İş ve Yatırım Forumu’na katılacak.

(Varşova) (Fotoğraflı)

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Güney Çevre Yolu şantiyesinde incelemede bulunacak, ziyaretler gerçekleştirecek, vatandaşlarla bir araya gelecek.

(Bolu/10.00-13.30/Düzce/14.45-17.45)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

5- TÜİK, 2018 yılı bitkisel ürün fiyatları ve üretim değeri verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

(Halep/İdlib)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları:

- FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle KHK gereği kapatılan Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği yöneticisi ve üyelerine ilişkin aralarında "İsmail'in Yeri" et lokantalarının sahibi İsmail Çolak'ın da bulunduğu 52 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Düzce/10.30)

- Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan, aralarında örgütün mahrem imamının da olduğu iddia edilen 30 eski polisin yargılanmasına başlanacak.

(Adana/09.30)

AA