Ekonomik krizdeki Sri Lanka Çin destekli bankanın kapısında
Ekonomik kriz ve hayat pahalılığı ile mücadele eden Sri Lanka, Asya Altyapı Yatırım Bankası'ndan 100 milyon dolarlık acil fon sağlamayı planlıyor.
Ekonomik kriz ve hayat pahalılığı geniş çaplı gösterilere neden olan ve ikinci kez olağanüstü hal ilan edilen Sri Lanka'da yönetim acil kaynak arayışlarına devam ediyor.
Daha önce IMF'nin kapısını çalan ülke bu sefer de Pekin'in desteklediği Asya Altyapı Yatırım Bankası'ndan 100 milyon dolarlık acil destek sağlamayı planlıyor.
Açıklamayı ülkenin maliye bakanı yaptı. Açıklamada Sri Lanka'nın kamu bankaları için döviz likiditesi talebinde bulunduğu da belirtildi.
İkinci kez OHAL ilan edilmişti
Ekonomik kriz nedeniyle ülke çapında gösterilerin sürdüğü Sri Lanka'da yeniden olağanüstü hal ilan edildi.
Ülkedeki ekonomik krizi protesto eden göstericiler, elektrik kesintilerinin 13 saati bulmasının ardından 31 Mart'ta Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın konutu yakınlarında toplanmaya başlamıştı.
Hükümet karşıtı protestoların önüne geçmek için önce başkent Kolombo'da, daha sonra Batı eyaletinde sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.
Gösterileri "terör eylemi" olarak nitelendiren ve yaşananlardan "aşırılıkçı güçleri" sorumlu tutan Devlet Başkanı Rajapaksa, 1 Nisan'da olağanüstü hal (OHAL) ilan etmişti.
OHAL tedbirleri, 5 Nisan'da kaldırılmış ancak ülke genelinde gösteriler devam etmişti.
Güney Asya'daki 21 milyon nüfuslu ada ülkesi Sri Lanka'nın, 1948'den bu yana en ağır ekonomik krizle mücadele ettiği belirtiliyor.