Ekonomistler istihdam verisini değerlendirdi
-
Ekonomistler Ekim ayında yüzde 10.3'e gerileyen isşizlikoranı verisini değerlendirdi
Turkey Macro View (TMV) Consulting Yönetici Direktörü İnanç Sözer, "Türkiye ekonomisinin son çeyrekte de güçlü ihracat öncülüğünde görece güçlü bir büyüme kaydetmesiyle mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı, yüzde 10,3 ile son 1,5 yılın en düşük seviyesine geriledi." dedi.
Türkiye'de işsizlik oranı, Ekim 2017'de bir önceki yılın aynı dönemine göre 1,5 puan azalarak yüzde 10,3 oldu. Aynı dönemde işsiz sayısı da 3 milyon 274 bin kişiye geriledi.
İstihdam verilerine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan TMV Consulting Yönetici Direktörü İnanç Sözer, Türkiye ekonomisinin son çeyrekte de güçlü ihracat öncülüğünde görece güçlü bir büyüme kaydetmesiyle mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranının, yüzde 10,3 ile son 1,5 yılın en düşük seviyesine gerilediğini söyledi.
Yılbaşından bu yana 807 bin kişilik yeni istihdam artışı ve işsiz sayısındaki 432 bin kişilik azalmayla Türkiye'nin istihdam üreten ülkeler arasında ilk sıralarda yer almaya devam ettiğini belirten Sözer, şunları kaydetti: