Advertisement

Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir "Eksun Gıda’nın 1996’dan bugüne kadar olgunlaşma dönemini yaşadık. 27 yıllık zaman içerisinde biz artık Eksun Gıda’nın halka arz olma vaktinin geldiğini düşünüyoruz. Geçmişten aldığımız güç ile, Sinangil markamız ile bu yıl 60. yılı kutladığımız gerçekten hane halkının teveccüh ettiği bir marka durumundadır" dedi.

Bloomberg HT yayınına katılan Demir "Halka arzdan gelecek olan gelirlerin nerede kullanılacağı ve değerlendirilmesi noktası bizim için çok önemli. Bu noktada, gelirlerimizi rekabet, verimlilik ve üstünlük adına en iyi yerlerde değerlendirmek istiyoruz. Bu gelirin yüzde 30’u yatırımlara gidecek, yüzde 70'i de işletme sermayesi olacak. Ortaklara herhangi bir satış olmayacak" dedi.

Demir "Burada bizim çok önemsediğimiz bir konu da, halka arzdan gelirin yüzde 20’sini yenilenebilir enerji yatırımlarında harcayacak olmamız. Pandemi dönemi bize enerji ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Bu noktada biz bu enerji krizinin bu netlikte devam edeceğini öngörerek yatırımlarımızı enerji üretme noktasında değerlendirmeyi planlıyoruz. Tabii burada fabrikalarımızın ve üretim tesislerimizin tüketmiş olduğu enerjiyi karşılayacak 128 MW’lık bir enerji tesisini de hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.