Advertisement
HABERLER ABONE OL

Fed başkanlığı için yeniden atanan Jerome Powell yerine Lael Brainard’a desteğini beyan eden El-Erian, “Fox News Sunday” programına yaptığı değerlendirmede, ABD merkez bankasının başına yeni birinin atanmasının yön değişimini daha kolaylaştırabileceğini kaydetti.

Fed’de politika değişimi için zamanın geldiğini düşündüğünü kaydeden El-Erian, “Bunun defalarca enflasyonun geçici olduğunu tekrarlamayan biri tarafından daha kolay yapılabileceği görüşündeydim” dedi.

El-Erian, “Enflasyon geçici değil ve Fed’in bunun farkında olması gerçekten önemli” şeklinde görüş bildirdi.

El-Erian, ABD’nin geçen yılki pandemi şokundan ekonomik toparlanmasının, enerjiden gıdaya ve tüketici kalemlerine, her şeyde fiyat artışlarını hızlandırması ile birlikte, defalarca Fed’in enflasyon risklerini hafife aldığına dikkat çekti.

El-Erian, Pazar günü yayımlanan söyleşide, enflasyonun gelecek yıl yanlış nedenlerden dolayı gevşeyebileceğini belirtti.

El-Erian, “Beni endişelendiren şu; enflasyon Fed’in frene basmak zorunda kalacak olmasından dolayı gevşeyecek. Bu nedenle gelecek yıl frene sert bir şekilde basmak yerine, şimdiden itibaren ayağını gazdan çekmek çok daha kolay” dedi.

El-Erian, Allianz’ın baş ekonomi danışmanlığını, Cambridge’de Queens’ College’ın başkanlığını yürütüyor ve Bloomberg’e ücret karşılığı katkı sağlıyor.