Bloomberght
Bloomberg HT Enerji Elektrikte geçmişe yönelik zam şikayetlerine şirketler ne diyor?
ENERJİ

Elektrikte geçmişe yönelik zam şikayetlerine şirketler ne diyor?

  • Son günlerde elektrik faturalarında yeni zamların önceki ayı içeren faturalara da yansıdığı yönündeki şikayetler ekonomi gündeminde ön sıralara çıktı. Elektrik dağıtım şirketleri söz konusu şikayetlerle ilgili Bloomberg HT'ye açıklamalarda bulundu. Dağıtım şirketleri Aralık faturalarına Ocak 2022 zammının yansıtılmasının mümkün olmadığını, faturaların 1 Ocak 2022'den sonrasının yeni tarifeye göre kesildiğini söyledi.

Giriş: 11 Ocak 2022, Salı 17:26
Güncelleme: 11 Ocak 2022, Salı 17:26

CEMRE NUR KARACA

Elektrik faturaları her zamla birlikte tartışma konusu olmaya devam ediyor. Tüketiciler Aralık faturalarını normalden daha yüksek görünce önce dağıtım şirketlerinin, ardından tüketici mahkemelerinin yolunu tutuyor.

Sektör temsilcileri Bloomberg HT’ye yaptığı değerlendirmede EPDK’nın gözetimi altında olan elektrik dağıtım şirketlerinin böyle bir şey yapmalarının mümkün olmadığını söyledi.