Advertisement
HABERLER ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "2021 ilk çeyrekte yüzde 5,5-6, ikinci çeyrekte baz etkisiyle çift haneli, yıl genelinde de yüzde 5'in üstünde büyüme göreceğimizi düşünüyorum." dedi.

Bakan Elvan, "Kovid-19 sürecinde 206 milyar liralık Tarım Kredi, esnaf kredi ile vergi ve prim borcu ertelendi. Bu tutar yıl sonunda 219 milyar lira olacak. Kovid-19 sürecinde bugüne kadar kredi programları kapsamında firmalara 315 milyar liralık kredi verildi" ifadelerini kullandı.

Elvan, "Kovid-19 dönemi desteklerine ilişkin Elvan, "Bugüne kadar yapılan harcama 133,7 milyar lira. Haziran sonuna kadar yaklaşık 176 milyar lira (bütçe, işsizlik sigortası fonu ve sosyal yardımlaşma dahil) harcama yapmış olacağız." diye konuştu.

Kripto varlıklara vergi çalışması

Bakan Elvan, kripto varlıklarla ilgili olarak “Kripto varlık alım-satım platformlarının denetlenmesine yönelik bakanlık olarak taslak bir çalışmamız var. Muhtemelen bir kanun teklifi olacak. Gerekli tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bir bakan yardımcımızın başkanlığında iki aydır bu konu üzerinde çalışıyoruz. SPK, BDDK, Gelir İdaresi Başkanlığı, MASAK, Merkez Bankası ile sürekli olarak bir araya geldik ve arkadaşlarımız gün aşırı çalıştılar.” açıklamasını da yaptı.

Elvan, Gelir İdaresi tarafında özellikle vergi konusunda bir çalışma yürüttüklerini söyledi.