Advertisement
HABERLER ABONE OL

Emirates ve bağlı birimleri, halka arzlarda Abu Dhabi ve Riyad’ı yakalamak için adamlar atan Dubai Borsasında halka arz hazırlığında.

Dubai’de bir televizyon kanalına konu hakkında konuşan Emirates Havayolları ve Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed bin Said El Maktum “Emirates havayolları ve bağlı gruplar finansal piyasalara girişte rol alabilir.” ifadelerini kullandı.

Dubai bu ay 10 kamu şirketinin halka arz olacağını duyurmuştu. Halka arz edilecek şirketlerin arasında Dubai Elektrik Su Kurumu (DEWA) da bulunuyor. Özel sektör ve aile şirketleri de halka arz için cesaretlendiriliyor.

Abu Dhabi ve Riyad’da geçen sene milyar dolarlık halka arzlar gerçekleşirken Dubai geride kalmıştı. Dubai finans piyasalarında yeni göreve gelen Başkan, bu durumu tersine çevirmek için bir takım adımlar atılacağını açıklamıştı.

Ay başından beri atılan bu adımlar, Dubai borsalarının toplam piyasa değerinin 21 milyar dirheme (5.6 milyar dolar) yükselmesinde etkili oldu. Borsalar bugün yüzde 15’lik yükselişle 1 Kasım’dan beri yaklaşık yüzde 150 ralli yaptı. Gösterge endeks bu dönemde yüzde 13.6 arttı.