Bloomberg HT Haberler En pahalı internet Türkiye'de
HABERLER

En pahalı internet Türkiye'de

  • TEPAV'ın internet kullanıcılarına yönelik araştırmasına göre, Türkiye, internetin en pahalı olduğu ülkelerden biri konumunda bulunuyor

Giriş: 04 Şubat 2011, Cuma 13:09
Güncelleme: 04 Şubat 2011, Cuma 13:09

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'dan (TEPAV) yapılan yazılı açıklamada, vakfın, ''Türkiye'de Kişilerin İnternet Kullanımlarının Ne Şekilde Değiştiğine'' yönelik bir araştırma yaptığı belirtildi.

Araştırmaya göre, internet fiyatlarının OECD ölçeğindeki yüksekliğine rağmen üç yılda evlerdeki internete erişim imkanı yüzde 40'lara varan oranlarda artış gösterdi.

2009 yılı verilerine göre Türkiye'de nüfusun yüzde 62'sinin hayatlarında hiç internet kullanmadığı belirlenirken, bu oran AB 27 ülkeleri ile kıyaslandığında, Romanya ve Türkiye başı çekiyor. Hiç internete girmemiş nüfusun büyüklüğüne karşılık, son dört yılda evden internete erişim sahipliği açısından ise bir iyileşme gerçekleşti. 2007 yılında hanelerin yüzde 80'i evden internete erişemezken, bu oran 2010 yılında yüzde 57'lere kadar düştü.

Evden internet erişimine sahip olmayan hanelerin nedenlerine bakıldığında ise internet bağlantı ücretlerinin yüksekliğinden şikayet edenlerin oranının 2007–2010 döneminde yüzde 50'den fazla arttığı görüldü. Bir diğer önemli neden de bilgisayar gibi cihazların fiyatlarının yüksekliği olarak ortaya çıktı.