Advertisement
HABERLER ABONE OL

Asya’nın en zengin insanı Mukesh Ambani, şirketi Reliance Industries Ltd. için 2035 yılına kadar net sıfır karbon hedefi koyarken, sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmak için grubundaki tüm birimlerin her birini çevre dostu yapmayı planlıyor.

Bloomberg'e konuşan Ambani, “Toplum ve işletme olarak gerçekten sürdürülebilir bir iş modelini benimsemekten başka seçeneğimiz yok. Bence bu, ilerledikçe her işletmenin hayatta kalması için bir ön koşul.” dedi.

Ambani’ye, bu çevre dostu hamlenin Reliance’ın bazı işlerine yeniden dönüşüm gerektirip gerektirmeyeceği sorulduğunda, daha fazla ayrıntı paylaşmadan "işlerimizi dönüştürmek ve bunu geleceğe entegre etmek anlamına geliyor" karşılığını verdi.

Grubu yakından takip edenlerin analizine göre daha temiz ve çevreci bir stratejiye geçiş, Mart ayında sona eren mali yılda hidrokarbon yakıtlı enerji operasyonlarından yaklaşık yüzde 60 gelir elde eden, Hindistan'ın en değerli şirketi için kolay olmayacak.

Dünyanın dört bir yanındaki enerji devleri, çevre politikalarını iyileştirmek ve düşük karbonlu bir geleceğe doğru ilerlemek için sosyal açıdan bilinçli yatırımcıların baskısı altına giriyor.