Endonezya iPhone 16 yasağının kaldırılması konusunda Apple ile anlaştı
-
Endonezya ve Apple Inc., ülkenin iPhone 16'lara uyguladığı yasağı kaldırmak için gereken şartlar konusunda anlaştılar.
Konuya yakın kaynaklar tarafından yapılan açıklamaya göre, Endonezya ve Apple Inc., ülkenin iPhone 16'lara uyguladığı yasağı kaldırmak için gereken şartlar konusunda anlaştılar. Anlaşma, ABD'li teknoloji devinin ülkeye vaat ettiği yatırımı 1 milyar dolara çıkarmasına neden olan beş aylık çekişmeyi sona erdirmenin yolunu açtı.
İsminin açıklanmasını istemeyen kaynakların açıklamasına göre, yasağı uygulamaktan sorumlu olan Sanayi Bakanlığı, bu hafta içinde Apple ile bir mutabakat zaptı imzalamaya hazırlanıyor. Sözkonusu kaynaklar ayrıca bir basın toplantısı düzenleneceğini ve bakanlığın iPhone 16 satışlarına mümkün olan en kısa sürede izin vermeyi planladığını söyledi.
1 milyar dolar yatırım sözü
Anlaşma, Endonezya'nın akıllı telefonlar ve tabletler için yerel üretim gerekliliklerine uymadığı gerekçesi ile Apple'ın en son cihazının satışına izin vermeyi reddetmesinin ardından Ekim ayında başlayan çekişmeli süreci sonlandıracak. Apple daha sonra Endonezya'ya 1 milyar dolar yatırım yapma sözü verdi, Başkan Prabowo Subianto bakanlarına Apple'ın teklifini kabul etmeleri yönünde talimat verdi. Ancak Sanayi Bakanlığı geçen ay daha iyi şartlar aradığı için beklenmedik bir şekilde yasağı devam ettirme kararını onaylamıştı.