Advertisement
TÜRKİYE'NİN DOĞALGAZ KEŞFİ ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz'de doğal gaz keşfedildiğine ilişkin bugünkü açıklamasının ardından Borsada işlem gören hisse senetlerinde hareketlilik yaşandı.

Erdoğan'ın Çarşamba günkü “müjde” açıklamalarının ardından yurt içi piyasalarda hareketlilik yaşanmasıyla birlikte enerji şirketlerinin hisselerinde yükseliş olmuştu.

Haftaya 3.70 TL civarından başlayan Petkim Petrokimya hisseleri piyasadaki beklentilerin etkisiyle yükselerek haftanın son işlem gününde 4.96 TL'ye kadar tırmandı. Sonrasında ise doğal gaz keşfi açıklamasının ardından sert düşüşle 4.29 TL'ye kadar geriledi. Petkim bu hafta başından beri yüzde 16 artıda bulunuyor.

Tüpraş hisseleri de bugünkü işlemlerde sert düştü. Haftaya yaklaşık 78 TL'den başlamasının ardından Erdoğan'ın Çarşamba günkü açıklamasıyla yükselişe geçen Tüpraş, 95.70 TL'ye kadar tırmandı. Açıklama sonrasında kazancının önemli bir kısmını geri veren Tüpraş, bu hafta yüzde 6.70 artıda bulunuyor.

Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi, güne yüzde 1.04 artıda başlamasının ardından yön değiştirerek eksiye geçti. BIST 10 Endeksi TSİ 16:30'da yüzde 1.35 düştü.

Diğer enerji şirketlerinde de benzer hareketler kaydedildi. Zorlu Enerji hisseleri haftaya 2.30 TL seviyelerinden başlamasının ardından 3.13 TL'ye kadar tırmandı. Sonrasında 2.62 TL'ye kadar geriledi. Hisse hafta başından beri yüzde 14 yükseldi.

Aygaz hisselerinde haftalık yükseliş yüzde 2.8, Akenerji'de yüzde 14.6, Ayen Enerji'de yüzde 18.60 ve Naturel Yenilenebilir Enerji'de yüzde 3.40 oldu.