Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Konu hakkında bilgiye sahip bir kaynağa göre, Suudi Arabistan'ın petrol üretimi günlük 11.2 varile çıkarak, Krallık'ın 80 yıl önce ilk petrolünü çıkarmasından bu yana en yüksek seviyesine tırmandı.

Suudi Arabistan'ın petrol üretimi bu ayın başlarında, İran'dan kaynaklanacak arz kesintilerine hazırlanan müşterilerinden gelen normalden daha güçlü talebe yanıt vermesi ile birlikte 10.8 milyon ila 10.9 milyon varil civarında seyrediyordu. Sektör yetkililerine göre, Suudi Arabistan, aynı zamanda, arzı desteklemek için iç ve denizaşırı stoklarını da kullanıyordu.

Suudi Arabistan'ın üretimi artırmaya devam mı edeceği yoksa halen arzı stokları kullanarak mı desteklediği henüz belli değil. Suudi Arabistanlı yetkili, konu hakkında yorumda bulunmadı.

OPEC ve ortakları 6 Aralık'ta Viyana'da grubun 2019 yılı üretim stratejisini görüşecek. Suudi Arabistan halihazırda, üretimde kısıntıyı desteklediğinii kaydetmekte ve ihracatı Aralık ayında önceki aya kıyasla 500,000 varil düşürme taahhüdünde bulunmakta.