Advertisement
HABERLER ABONE OL

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar enflasyonda yavaşlama olacağını fakat bunun fiyatlara yansımayacağını söylerken, Ekim ayında kredi garanti fonu desteklerinin getirilmesinin elzem olduğunu vurguladı.

Bloomberg HT yayınına katılan Bahar sözlerine şöyle devam etti:

"Enerji tarafında çok yüksek rakamlardan bahsediyoruz. Bu da bizim işletme sermayesi ihtiyacımızı inanılmaz artırıyor. Kredi Garanti Fonu destekli kredilerin de neredeyse sonuna geldik. Artık son dilimleri ödeniyor. Cirolarımız, eskiden ürettiğimiz ürün miktarı rekoltelerimiz aynı kalırken enflasyon ve enerji nedeniyle 4-5 katına çıktı. Bu da en az o kadar kat işletme sermayesi ihtiyacımızın arttığını gösteriyor. Buna muhakkak bir tedavi gerekiyor. Ekim ayında muhakkak bir kredi garanti fonu destekli kredinin imalat bazında, ihracat odaklı getirilmesi gerektiği çok elzem olduğunu düşünüyorum"

"Enflasyon yavaşlasa bile fiyatlarda düşüş olmaz"

Konuşmasında enflasyonda yavaşlama olduğunda fiyatlarda da düşük beklemenin hayalci bir yaklaşım olduğunu söyleyen Bahar, "Enflasyonda yavaşlama bekliyoruz fakat enflasyondaki yavaşlamayı fiyat düşüşü olarak yorumlanabiliyor aslında konunun bunla hiç alakası yok. Fiyatlar bana göre düşmeyecek sadece enflasyon hızını yavaşlamasından bahsediyoruz. Kuzey Akım’dan gelen gaz kesintisi yaşandı. Bu enerji fiyatları tekrar yukarı doğru taşıdı. Bu ortamda enflasyonda bir düşüş demek fiyatlarda bir düşüş beklemek hayalci olduğunu düşünüyoruz. Enflasyonda yaşanacak düşüşler mümkün olması da gerekiyor" dedi.