Advertisement
HABERLER ABONE OL

Beştepe'de göreve başlama töreni sonrasına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oylarıyla destek ve teveccühleriyle bu duruma vesile olan aziz milletin her bir ferdine şükranlarını sundu.

Seçim meydanlarında halkı verilen sözlerin takipçisi olacağını ve son 21 yıldır olduğu gibi ne vadedilmeşse tek tek gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, "5 sene boyunca Türkiye Cumhuriyetinin şanını ve şerefini korumak, itibarını artırmak, adını dünyada yüceltmek için bütün gücümüzle çalışmaya söz veriyoruz" diye konuştu.

"Barışmanın yolunu bulalım"

Günün, bir olma, beraber olma, bin yıllık kardeşliğimizi perçinleme günü olduğunu belirten Erdoğan, "Gelin seçim dönemindeki kırgınlıkları bir tarafa koyalım. Küslük olmuşsa barışmanın yolunu bulalım. Hep beraber Türkiye Yüzyılının inşasına omuz verelim" dedi.

"Sandıklara giderek demokrasimize güç katan tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum" diyen Erdoğan, deprem felaketini yaşadıkları, oy tercihlerinden dolayı sayısız hakarete maruz kaldıkları halde iradelerine sahip çıkan depremzedelere saygılarını sunarak, "Bu seçimlerde sadece kendi insanımızın desteğini almadık, dünyanın dört bir yanında umutlarını bizlere bağlamış yüz milyonlarca mahzunun duasını aldık. Seçimleri müteakip sevincimizi paylaşan devlet ve hükümet başkanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Yanımızda duranların desteğini hiçbir zaman unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Dergi kapakları üzerinden milli iradeye müdahale girişimlerini de unutmayacaklarını dile getiren Erdoğan, "Türkiye siyasi tarihinin en kritik seçimlerinden birisini daha alnının akıyla geride bıraktı. 14 Mayıs’ta seçimlerin Meclis’le ilgili boyutunu Cumhur İttifakı olarak 323 milletvekiliyle başarıyla tamamlamıştık. İlk turda yüzde 50+1 şartı sebebiyle ikinci tura kalmıştı. 28 Mayıs’ta yarım bıraktığı işi tamamlamak için sandıklara gitti. İlk turda katılım oranı yüzde 87’yi aşmıştı, ikinci turda yüzde 85’i bulan rekor seviyeye ulaştık. 28 Mayıs seçimlerinde yüzde 52,18 oy alarak Cumhurbaşkanı sıfatıyla 5 sene daha Türkiye’ye hizmet etme şerefine nail olduk. Bu ulvi görev için ömrümü adadığım milletime ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun 85 milyonun tamamını bağrına basacağını ifade eden Erdoğan, "21 yıllık iktidarlarımız dönemlerinde bu hassasiyetimizi muhafaza ettik. Kimsenin inancına, oyunun rengine bakmadık. Particilik, ayrımcılık yapmadık" dedi.

"Demokrasimizi özgürlükçü, sivil ve kuşatıcı bir anayasayla güçlendireceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu seçimlerde "Türkiye Yüzyılı" teklifinin de insanlar tarafından kabul edildiğinin görüldüğüne işaret ederek, "Bir asır önce, Milli Mücadele'sini Cumhuriyetin kuruluşuyla tamamlayan milletimiz, Cumhuriyetin ikinci asrını da Türkiye Yüzyılı'yla taçlandıracaktır. Önümüzdeki 5 yıl boyunca bu vizyonumuzu adım adım uygulamaya geçireceğiz. Seçim meydanlarında halkımıza verdiğimiz sözlerin hepsinin takipçisi olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Son 21 yıldır olduğu gibi vadedilen her şeyin tek tek gerçeğe dönüştürüleceğini vurgulayan Erdoğan, "Demokrasimizi darbe ürünü mevcut anayasadan kurtararak, özgürlükçü, sivil ve kuşatıcı bir anayasayla güçlendireceğiz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal'in 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ilkesini, hakiki manasıyla pratiğe dökmekte kararlıyız" diye konuştu.