Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında faizlerin inmeye devam edeceğini söyledi.

Ekonomiye dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan “Dünya İkinci Cihan Harbi sonrasındaki en zorlu dönemini yaşıyor. Küresel siyasi ve ekonomik güç dengeleri temellerinden sarsılıyor. Salgının ve savaşın tetiklediği ekonomik sosyal sıkıntıları giderek daha köklü değişimlerin habercisi haline dönüşmeye başladı. Bu tablo ülkemizi de etkiliyor. Küresel krizlerin ülkemize etkilerini en alt düzeyde tutuyoruz, dünyaya örnek olacak adımlar atıyoruz. Gelişmiş ülkeleri sıkıntılı bir kış bekliyor.

”Pahalılık hususunda gözümüzü gerçeklere kapatmadık”

Küresel ekonominin aktörleri bizim ekonomi politikalarımızı teyit ve tavsiye eden açıklamalar yaptı.

İnsanımızın kayıplarını telafi edecek tedbirleri de yine biz alıyoruz. Pahalılık hususunda gözümüzü gerçeklere kapatmadık.” diye konuştu.

Gelirleri yeni fiyat seviyesine göre yükseltmeye çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan faizlerin düşmeye devam edeceğini belirtti. Erdoğan “Sözde iktisatçılar hala faiz lafı geveleyedursun biz üretim ve istihdamı desteklemeyi sürdüreceğiz. Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecek. Kimse bu konuda bize akıl vermesin. Yatırımcı gelsin bizim devlet bankalarından kredi talebinde bulunsun, onları faize ezdirmeyeceğiz, çünkü yüksek faizle yatırım olmaz.” şeklinde konuştu.