Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan dönüşü medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, ekonomideki gelişmeleri, faiz tartışmaları ve asgari ücrete yönelik soruları da yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan ifadeler şunlar oldu:

Bu ülke bizden önceki yıllarda dünya ortalamalarının çok üstünde oranlarla, yüksek maliyetlerle borçlanmak zorunda bırakıldı. Bu bağımlılık demekti. Ekonomik olarak bağımlı bir ülke kendi politikalarını elbette hayata geçiremez. Belirlenmiş çizginin dışına çıkmaya çalıştığınız zaman karşılaşacağınız şey şantajdır. Buna karşı koyacak dirayetiniz yoksa istikrarsızlığa mahkum edilirsiniz.

"Faiz sebep, enflasyon neticedir” tezim değişmedi

Son günlerde kur üzerinde iktisadi temelleri bulunmayan hareketler nedeniyle yaşanan fiyat artışlarının oluşturduğu sorunları da milletimizin lehine yatırım, istihdam ve üretimle çözeceğiz. Büyüyeceğiz, büyüdükçe milletimiz kazanacak. Şunu çok açık net söylemem gerekiyor. İktidara geldiğimiz ilk günden bu yana ekonomideki tezimiz özellikle düşük faizdir ve bir de faiz-enflasyon ilişkisini ben devamlı “faiz sebep, enflasyon neticedir” diye işlemişimdir. Bu tezim değişmedi. Bugün de ben yine aynı tezi savunuyorum ve buna inanıyorum.

Tabi burada bazıları bunun tam aksini savunuyorlar. Bunlar enflasyonun sebep, faizin netice olduğunu savunuyorlar. Peki öyleyse dünyaya şöyle bir bakalım; şu anda küresel ekonominin egemen olduğu dünyada acaba enflasyon sebep, faiz netice midir; yoksa faiz mi sebep, enflasyon mu neticedir? Şu anda işte Amerika’da enflasyonun geldiği nokta ortada. Avrupa’da enflasyonun geldiği nokta ortada. İsrail’e bakalım… İsrail’de faiz nedir, enflasyon nedir, oranlar ne durumdadır? Buna bakalım. Buna baktığımız zaman bizim tezimizin doğru olduğunu oralarda zaten görüyoruz. Şu anda da ben yine iddiamdayım.

"Faizin yükseltilmesini savunmayacağım"

Tayyip Erdoğan, zaten en başından beri düşük faizden bahsediyor ve “Bu faiz inecek” diyor. Ben hiçbir zaman faizin yükseltilmesini savunmadım, savunmuyorum ve savunmayacağım. Farklı düşünenler de çıksa Tayyip Erdoğan aynı noktadadır. Asla bu konudan taviz vermem. Çünkü bu benim aynı zamanda değerler silsilesi içindeki yapımdır. Bundan taviz veremem ve vermeyeceğim. Bu şekilde gidişle de biz bu işi başaracağız.

"Başta kamu bankaları olmak üzere yatırımcılara gerekli destekleri vermeye hazırız"

Göreceksiniz enflasyon inşallah seçim öncesi nerelere düşecek; çok açık net bütün delilleriyle her şeyiyle ortada. Çünkü faiz lobileri kuduruyor. Ben ne dedim TÜSİAD’a? “Hadi buyurun, para sizde, finans sektörü sizde. Niye yatırım yapmıyorsunuz? Arkadaş sen zengin misin, para sende mi, finans sende mi? Biz sizden bir şey istiyoruz; yatırım, istihdam, üretim, ihracat, büyüme… Ama biz size bunu söyleyince siz tam aksini söylüyorsunuz.” “Faizi düşürelim”, yok… Başta kamu bankaları olmak üzere biz yatırım yapacak olanlara gerekli destekleri vermeye hazırız. Yeter ki yatırım yapın, mevcut yatırımlarınızı büyütün ve bununla birlikte de istihdam oluşsun. İşsizliğin en önemli çözümü istihdam, üretim, ihracat. Arkadan da büyüme geliyor. Büyümede de biz şu anda gayet iyi bir konumdayız ve bu böyle gidecek. Bu işi de başaracağız.

"15 gün arayla televizyon yayınlarına çıkacağım"

İnşallah, 15’er gün arayla bazı televizyon gruplarında ortak yayınlara bizzat çıkacağım. Bazı arkadaşlarımı ayrıca çıkaracağım. Onlar da bazı açıklamalar yapacaklar. Şu anda biz mesela ihracatta hiçbir dönemde olmayan bir sıçramayı yaptık. Çıkacak Ticaret Bakanım ve bunlarla ilgili nereden nereye geldiğimizi anlatacak. Aynı şekilde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanım çıkacak, enerjide neredeydik, nerelere geldik, bunu gösterecek. Düşünün, enerjide bırakın bir gemiyi bir sandal yoktu. Şimdi sismik araştırma gemilerimiz var. Üç tane sondaj gemimiz vardı, şimdi ona bir de dördüncüyü ilave ettik ve bu dördüncü de sıfır kilometre. Bunları gayet uygun fiyatlarla aldık ve bunlar kendimize ait. Böyle bir şey yoktu. Kiralama ile gidiyorduk. Diyelim ki BP ile anlaşıyorduk, BP geliyordu bizde araştırma yapıyordu. Ama tabi uyanıklık bizdeydi; biz para vermezdik, araştırmayı yap, kazanırsan yarısı senin yarısı benim. Shell’e de aynısını söylerdik. Ama şimdi biz kendi gemilerimize sahip çıktık. Onlarla birlikte kendi sularımızda hamdolsun keşifler yapıyoruz. Dünyaya da gemilerimizi kiralama yaparız ve bu kiralamayla yine paramızı kazanmaya devam ederiz.

"Asgari ücret arttı diye işçi çıkarma gibi bir durumla karşılaşacağımızı da zannetmiyorum"

Görüşmelerin akışına göre inşallah biz de kararımızı hayırlısıyla vereceğiz. Asgari ücret arttı diye işçi çıkarma gibi bir durumla karşılaşacağımızı da zannetmiyorum. Biz alt gelir grupları başta olmak üzere milletimizin bütün kesimlerinin hayat şartlarını iyileştirmek için mücadele ediyoruz. İstenmeyen durumların oluşmasını engellemek için elimizdeki araçları kullanırız. Kimsenin mağdur olmasına müsaade etmeyiz.

"Stokçuluk yapılması kesinlikle yasaktır"

Bu konuyla ilgili başta Ticaret Bakanlığımız gerekli tedbirleri alıyor, adımları atıyor. Bu tür stokçuluğun yapılması kesinlikle yasaktır. Örneğin şekerle ilgili yapılan açıklamaların ardından Tarım ve Orman Bakanlığımız depolarda ne kadar şeker olduğunu oralarda göstermek suretiyle herhangi bir sıkıntının olmadığını çok açık net ortaya koydular. Böyle bir sıkıntı yok. Bunun dışında sanayide bakıyorsunuz bazı parçaların, yedek parçaların vesaire satışı veya bunların piyasaya sürülmesi noktasında da ne yazık ki depolama yöntemiyle bunu piyasadan çeken ve bu konularda da üretimi engelleyen ahlaksızlar var, edepsizler var. İlgili Bakanlıklarımızla bütün bunların üzerine gitme kararlılığımız var. Arkadaşlara şunu da söyledim; eğer cezai müeyyideleri düşükse, bunların cezai müeyyidelerini artırmak suretiyle biz bu işin üzerine gidelim. Stokçuluk dinimizde de yasaktır.

TAHSİN AKÇA

Yeni yılda vergi, resim ve harçlardaki artışı belirleyen yeniden değerleme oranının 12 aylık üretici fiyat endeksi (ÜFE) ortalamasına göre 2022'de yüzde 36,2 çıkması ve bu oranın yüzde 20 seviyesindeki manşet enflasyonun çok üzerinde olması Cumhurbaşkanı'nın indirim yetkisini kullanmasına yönelik beklentiyi artırdı.

213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasına göre, yeniden değerleme oranı, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayında (Ekim ayı dâhil) bir önceki yılın aynı dönemine göre TÜİK ÜFE’sinde meydana gelen ortalama fiyat artışına göre tespit ediliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığınca Resmî Gazete ile ilan edilmesi gereken bu oran hafta sonunda 31672 sayılı Resmî Gazetede 533 sayılı tebliğ ile yayınlandı.

Resmi Gazete'de yayınlamanın ardından yüzde 36,2'lik bu oranda indirim yapılıp yapılmayacağı tartışması yeniden başladı.

Tüketici Fiyat Endeksi ile Üretici Fiyat Endeksi arasındaki farkın özellikle bu yıl çok açılması yüksek oranlı yeniden değerleme oranının ortaya çıkmasını beraberinde getirdi. ÜFE'nin 19 yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla Ekim'de ÜFE-TÜFE makası yüzde 46,3'e çıktı.

Enflasyonun yüzde 60-70'lerde seyrettiği dönemlerde yeniden değerleme oranı bu seviyenin altında kaldığı için yeni yılda vergi, resim ve harçlardaki artış dikkat çekmiyordu.

Ancak enflasyonun yüzde 10 seviyesine yaklaştığı son yıllarda yeniden değerleme oranındaki artış mükelleflerin dikkatini daha fazla çekince, Cumhurbaşkanı, 2019 ve 2020 yıllarında yüzde 50'ye kadar indirim yapma yetkisini kullandı.

Yaygın kullanımı olan MTV'de artış sınırlanmıştı

Ancak bu yetki sadece en yaygın mükellef alanı bulunan Motorlu Taşıtlar Vergisi için kullanıldı.
2019'da uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 23,73 çıkmasına karşın oranın yüksekliği nedeniyle Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde artışın yüzde 15,9 uygulanmasına karar vermişti.

Aynı şekilde 2020 yılında yeniden değerleme oranı yüzde 22.58'ken, Cumhurbaşkanı yeniden değerleme oranında indirim yetkisini kullanarak Motorlu Taşıtlar Vergisi için yüzde 12'ye çekmişti.

Yüzde 36,2 uygulanırsa MTV ne kadar olacak

Eğer yüzde 36,20'lik yeniden değerleme oranı onaylanırsa, 1-3 yaş aralığında olan otomobillerin 2022 yılındaki motorlu taşıtlar vergisi motor silindir hacmi 1300 cc ve aşağısında olanlar için bin 51 liradan bin 431 liraya çıkacak.

Aynı yaşta motor silindir hacmi 1301 – 1600 cc arasında olan otomobiller için MTV, bin 830 liradan 2 bin 492 liraya, 1601 – 1800 cc arasında olanlar için 3 bin 234 liradan 4 bin 400 liraya, 1801 – 2000 cc arasında olanlar için 5 bin 95 liradan 6 bin 939 liraya ve 2001 – 2500 cc arasında olanlar için ise 7 bin 640 liradan 10 bin 405 liraya yükselecek.

Cumhurbaşkanı MTV için kullandığı bu yetkiyi trafik cezaları, ehliyet ve pasaport harçları, yurt dışından getirilen telefonlara uygulanan harçlar ve vergi usul cezaları gibi kalemler için şimdiye kadar kullanmadı. Bu kalemlerin bir kısmının ceza niteliğinde olması, bir kısmının da daha dar bir kesimi ilgilendiriyor olması nedeniyle indirim yapıldığı tahmin ediliyor.

Bu yıla ilişkin yeniden değerleme oranı uygulamasında değişiklik olup olmayacağı 1 Ocak tarihine kadar netleşmiş olacak.

Yüzde 36,2 değerleme oranına göre pasaport ücretleri

Yeniden değerleme oranı aynen uygulanırsa pasaport harçları 1 Ocak'tan itibaren şu şekilde belirlenecek.

Süresi 6 ay olanlar için 339 lira

1 yıl olanlar için 452 lira,

2 yıl olanlar için 738 lira,

3 yıl olanlar için 1048 lira

3 yıldan fazla süreli olanlar için 1477 lira.

Ehliyet harçları 1.116 TL olacak

2021'de 820 lira olan B sınıfı ehliyet harcı 2022 yılında bin 116 liraya çıkacak. A sınıfı ehliyet harçları ise 272 liradan 320 liraya yükselecek.

2022 yeni trafik cezaları tablosu nasıl olacak?

Yüzde 36,2 uygulanırsa trafik cezaları 2022 yılında şöyle olacak:

Ruhsat bulundurmayanlar, plakayı farklı yere takanlar: 166 TL

Emniyet kemeri takmayanlar, park ve duraklama yasaklarına uymayanlar, kavşaklarda geçiş hakkına uymayanlar, kask takmayanlar, kurala uymayan yayalar, rahatsız edecek düzeyde yüksek sesle müzik dinleyenler: 196 TL

Engelli parkını zaptetme: 392 TL

Seyir halinde cep telefonu kullananlar, kırmızı ışıkta geçmek, hız limitini yüzde 30 aşanlar, muayene yaptırmayanlar: 427 TL

Korsan taksi tercih eden yolcular: 607 TL

Geçersiz ehliyetle araç kullananlar: 739 TL

Plakanın şekliyle oynayanlar: 760 TL

Tehlikeli maddeyi izinsiz taşıyanlar:826 TL

Yayaya öncelik vermeyenler: 860 TL

Kış lastiği kuralına uymayanlar: 1137 TL

Alkollü araç kullananlar, aracına çakar takanlar, hız limitini yüzde 50 aşanlar: 1823 TL

Korsan yolcu taşıyanlar: 1823 – 9125 TL

İkinci kez alkollü yakalananlar: 3091 TL

Tescilli aracı plakasız kullananlar: 3091 TL

Ehliyetsiz araç kullananlar: 3674 TL

Aracıyla keyfi spin atan, drift yapanlar: 9125 TL

Uyuşturucu alarak araç kullananlar: 9410 TL

Araç yükleme kurallarına uymayanlar: 408 – 502 TL

Mahkeme başvuru harçları 37 TL'den başlayacak

Gelecek yıl mahkemeye başvurma harçları 37 liradan, icraya başvurma harçları 80 liradan başlayacak. İflasın açılması veya konkordato isteğiyle masaya katılma harcı 133 lira olacak.