Advertisement
HABERLER ABONE OL

Rekabet Kurulu, bazı devralma işlemlerinin onaylanmasını kararlaştırdı.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Esenboğa Havalimanı'nın kapasite artırımına yönelik ilave yatırımların yapımı ile iç/dış hatlar, CIP, genel havacılık terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanarak devredilmesine dair özelleştirme işlemi ile TAV Havalimanları Holding AŞ tarafından devralınmasına izin verildi.

Mayıs 2025’e kadar işletme hakkı bulunan TAV, Esenboğa Havalimanı’nın işletme hakkını 2050 yılına kadar uzatmıştı. Cengiz İnşaat ve Limak İnşaat-Limak Enerji ortaklığının da katıldığı Esenboğa Havalimanı’nın kapasitesinin geliştirilmesi ve 25 yıllık işletme hakkı için düzenlenen ihaleyi TAV'ın, 475 milyon eruo artı KDV ile kazandığı açıklanmıştı.

Turan Teknoloji'nin devrine onay

Akın Çorap Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Kurulu tarafından Aydınlı Moda Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satışı işleminin kapsamda olmadığı kararlaştırıldı.

Turan Teknoloji AŞ'nin bir kısım hissesinin emisyon primli sermaye artırımı yoluyla Birleşik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ tarafından devralınması işlemine izin verilmesi uygun bulundu.