Advertisement
HABERLER ABONE OL

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde Rıza Sarraf ile birlikte yargılanan ve ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla cezasını tamamlayarak tutulduğu cezaevinden serbest bırakıldı.

Atilla'nın Göç İdaresi'ne teslim edildiği ve kısa süre içersinde Türkiye'ye gönderilmesinin beklendiği ifade edildi. Pennsylvana eyaletindeki FCI Schuylkll Cezaevinde tutulan Atilla, New York mahkemesi tarafından 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Atilla'ya "ABD Hazne Bakanlığı'nı dolandırmak için kumpas kurma", "Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı (Internatonal Emergency Economc Powers Act) delmek için kumpas kurma", "bankacılık sisteminde sahtekârlık yapma", "bankacılık sisteminde sahtekârlık yapmak için kumpas kurma", "kara para aklama" ve "kara para aklamak için kumpas kurma" suçlamaları yöneltilmişti.

Mahkeme jürisi Atilla'yı sadece "kara para aklamak için kumpas kurma" suçundan suçlu bulmamıştı.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Atilla’nın avukatı Halil Uzun, VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada cezaevinde müvekkiliyle görüştüklerini belirterek, "Türkiye’ye döneceği için çok heyecanlı" dedi. Avukat Uzun, Atilla’nın bugün cezaevinden tahliye edileceğini ancak prosedür gereği Amerikan makamları tarafından sınır dışı işlemnin gerçekleştirileceğini belirterek, "Sınır dışı işlemler 2-3 gün sürebilir. Çok bildiğimiz bir prosedür değil. Bu bürokratik işlemler tamamlandıktan sonra Hakan Atlla Türkiye’ye dönecek" dedi.