Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'nde imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) geçen ay yedi yılın en düşüğüne yakın seviyelerde kalarak, son çeyreğe zayıf bir başlangıç yaptı.

Euro Bölgesi'nde imalat PMI Ekim ayında 45.9 seviyesinde gerçekleşerek 45.7 seviyesindeki ilk tahmine yakın bir değer aldı. Zayıf gelen veri, bölge ekonomisini giderek kötüleşen ekonomik yavaşlamadan kurtarmak için Avrupa hükümetleri üzerindeki ek mali teşvik baskısını artırıyor.

Bölge ekonomisinde imalat sektörü Ekim'de hafifçe daralırken, iş gücü kaybı hızlandı ve siparişler kötüleşti. Çin'den ABD'ye kadar her yerde fabrikalar alarm veren talepten olumsuz etkileniyor.

İhracata bağlı ekonomisiyle Almanya, kırılganlığın ana kaynağı olmayı sürdürürken, imalatı zayıflayan ekonomiler arasında İtalya, İspanya ve Avusturya da bulunuyor.

IHS Markit baş ekonomisti Chris Williamson, “Mal üretimi sektörü dördüncü çeyrekte yine GSYİH'yi aşağı çeken bir unsur olmayı sürdürme yönünde ilerliyor. Brexit'ten ABD'nin ticaret politikasına kadar çeşitli jeopolitik endişeler belirsizlik oluşturmaya devam ediyor.” dedi.