Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Euro dolar karşısında, Euro Bölgesi'nin ekonomik büyümesine ilişkin endişelerin Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) parasal gevşemeye gidebileceğine ilişkin spekülasyonları güçlendirmesinin ardından yaklaşık 3 yılın en düşük seviyesine indi.

Euro, bölgede sanayi üretiminin yaklaşık dört yılın en güçlü düşüşünü gerçekleştirmesinin ve Almanya ekonomisinin dördüncü çeyrekte değişiklik göstermemesinin ardından bu hafta yüzde 1 düştü ve G-10 ülkelerinin paraları arasında en kötü performans gösteren para birimi oldu.

Tokyo'da Mizuho Securities Co. baş Döviz stratejisti Kengo Suzuki, "AMB'nin gevşeme programı çok daha uzun sürecek görünüyor," dedi ve "Euro 1.05 dolar seviyesine doğru düşebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Euro/Dolar paritesi, erken saatlerde 1.0827 ile Nisan 2017'den bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra yüzde 0.1 aşağıda 1.0835 seviyelerinde seyrediyordu.

ABD para biriminin G-10 paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmeyerek iki ayın en yüksek seviyesi yakınında tutundu.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan düşerek yüzde 1.60 seviyesine indi.

Sterlin/dolar paritesi 1.3045 seviyelerinde yatay seyretti. Parite Perşembe günü Maliye Bakanı Sajid Javid'in istifasının ülkenin mali teşvikleri artırabileceği spekülasyonunu güçlendirmesinin etkisi ile yüzde 0.7 yükselmişti.

Dolar/yen paritesi ise 109.81 seviyelerinde fazla değişmedi.