Advertisement
HABERLER ABONE OL

Elektrik üretim, iletim, dağıtım ve kontrolü alanlarında faaliyet gösteren Europower Enerji, paylarının halka arzı kapsamında izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulundu.

Halka arz ile kurumsal yapılarını güçlendirmeyi, markalaşma ilkelerini geliştirmeyi, sektörel büyüme hedefimize ivme kazandırmayı planladıklarını dile getiren, Europower Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Elektrik Yüksek Mühendisi M. Behiç Harmanlı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün 66 ülkede varlık gösteren global bir Türk markası olmanın gururunu yaşıyoruz. Halka arz sürecimizi de başlattık. Şimdi yeni hedeflerimizle bu faydayı en üst seviyeye çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

Europower Enerji halka arz süreci için Ak Yatırım yetkilendirildi.

2008 yılından itibaren faaliyet gösteren şirket, yedi üretim tesisi, 120'yi aşkın mühendis ve 800'ü aşkın çalışanı ile hizmet veriyor.

30 halk arz gerçekleşti

Yılbaşından bugüne 2022 yılında 30 halka arz gerçekleşirken, 30 halka arzın toplam büyüklüğü 12 milyar 700 milyon lirayı aştı.

Bu yılki en büyük halka arz 1,54 milyar TL ile Kocaer Çelik oluştururken en son halka arz onayı 4 Ağustos tarihinde Aztek Teknoloji ve Hidropar şirketlerinde gerçekleşti.

Son iki yılda toplam halka arz sayısı 82 şirkete ulaştı.