Bloomberg HT Haberler Facebook'un net kar ve geliri arttı
HABERLER

Facebook'un net kar ve geliri arttı

  • Facebook'un yılın ilk çeyreğindeki net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 76 artışla 3,06 milyar dolara ulaştı

Giriş: 04 Mayıs 2017, Perşembe 05:42
Güncelleme: 04 Mayıs 2017, Perşembe 06:30

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un bu yılın ilk çeyreğinde net kar ve geliri arttı.

Facebook'tan yapılan açıklamada, şirketin bu yılın ilk çeyreğindeki net karı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 76 artışla 3,06 milyar dolara ulaştı. Geçen senenin ocak-mart döneminde firma 1,74 milyar dolar net kar elde etmişti.

Geçen yılın ilk çeyreğinde hisse başına 0,6 dolar kar elde eden Facebook, bu yılın ilk çeyreğinde de hisse başına 1,04 dolar kar yakaladı.

Şirketin bu yılın ilk çeyreğinde geliri de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49 yükselerek 8,03 milyar dolara ulaştı. Facebook, 2016'nın ilk üç ayında 5,38 milyar dolar gelir sağlamıştı.

Facebook'un reklamlardan elde ettiği gelir de 2016'nın ilk çeyreğinde 5,2 milyar dolardan 2017'nin ilk çeyreğinde 7,86 milyar dolara ulaşarak yüzde 51 artış kaydetti.

Bu seneki ilk çeyrek reklam gelirlerinin yüzde 85'ini oluşturan mobil reklamların payı geçen yılın aynı döneminde yüzde 82 seviyesindeydi.