Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dr. Anthony Fauci, CNN’e verdiği demeçte, üçüncü bir doz aşının uygulanması söz konusu olduğunda, organ nakli yapılmış, kemoterapi görmüş, otoimmün hastalığı olan ve bağışıklık sistemi baskılanan hastaların listenin ilk sırasında yer alacağını söyledi.

Fauci açıklamasında, ABD’deki sağlık yetkililerinin, bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin ne zaman güçlendirme dozuna ihtiyaç duyulabileceklerine ilişkin olarak bilimsel verileri gözden geçirdiklerini aktardı.

Gerçekleşen röportajda, aşı yaptırmayı reddedenlerin, devam eden salgında ülkeyi "gereksiz bir çıkmaza" doğru götürdüğünü ve vaka artışlarıyla tekrar maske takma zorunluluğunun değerlendirildiğini söyleyen Fauci, "Vakalardaki artışlar, ağırlıklı olarak aşısızlar arasında bir sorun, bu yüzden aşısız insanlara gidip aşı olmaları için neredeyse yalvarmamızın nedeni bu." diye konuştu.

ABD’de 162 milyondan fazla kişiye ikinci doz aşı yapıldı

ABD'de Kovid-19 aşılama istatistiklerini takip eden Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi verilerine göre, 187 milyon 982 binden fazla kişiye ilk doz, 162 milyon 725 binin üzerinde kişiye ikinci doz Kovid-19 aşısı yapıldı.

Salgında vaka ve ölü sayısında dünyada ilk sırada bulunan ABD'yi, 31 milyon 371 bini aşkın vakayla Hindistan ve 19 milyon 670 binden fazla vakayla Brezilya izliyor.