Advertisement
HABERLER ABONE OL

Society for Advancing Business Editing and Writing'in çevrimiçi etkinliğinde konuşan Brainard "Ekonomik görünüm parlak. Ama riskler devam ediyor ve hedeflerimizden uzağız" dedi.

Maksimum istihdam ve enflasyon hedeflerine sabırlı bir şekilde odaklanmanın önemli olduğunu belirten Brainard ekonomi patikası üzerinde normalden daha büyük bir belirsizlik olduğunu ifade etti.

Hanehalkının birikmiş tasarruflarını hangi hızda harcayacağı konusunda soru işaretleri bulunduğunu belirten Brainard çip krizi gibi tedarik sorunlarının başta otomotiv olmak üzere bazı sektörlerde işe alımları yavaşlattığına dikkat çekti.

Enflasyonda somut ve istikrarlı yükseliş için ücretlerde kalıcı artış gerektirdiğini belirten Brainard "Pandemiye bağlı kısa süreli fiyat artışlarının enflasyon dinamiklerini değiştirmesi zor ihtimal olarak gözüküyor" dedi.

Enflasyon üzerindeki risklerin her iki yönde de belirdiğini vurgulayan Brainard on yıllardır süren düşük enflasyon dinamiklerinin yeniden söz konusu olabileceğini söyledi.